Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Allvarlig trafikolycka i Hedesunda i natt

(Uppdaterad 13.16) En allvarlig singelolycka inträffade strax efter klockan ett i natt på länsväg 507. En personbil voltade och en 24-årig man från Hedesunda har avlidit av sina skador. Ytterligare tre personer, två från Hedesunda och en från Sandviken, har skadats allvarligt.

Annons

Bilen kom körande i hög hastighet från Ön i riktning mot Hedesunda. I en svag högerkurva, nära Hedesunda, skar bilen ner i diket. Enligt vittnesuppgifter ska bilen ha fortsatt framåt i diket i ungefär hundra meter innan den körde ut på en åker och voltade. Det satt fyra personer i bilen. När räddningstjänst och polis kom till platsen fann man samtliga passagerare utanför fordonet.

Enligt Gävlepolisen finns det flera vittnen till olyckan.
-  Eftersom det hade varit dans på Ön var det mycket folk som rörde sig i området, säger Sven-Erik Hammar, vakthavande befäl på Gävlepolisen.

De som färdades i bilen var på väg ifrån Ön in mot Hedesunda när olyckan inträffade.
En 24-årig man från Hedesunda har avlidit av sina skador. En 44-årig man, också hemmahörande i Hedesunda, har förts med ambulanshelikopter till akademiska sjukhuset i Uppsala. En 21-årig man från Sandviken fanns också i bilen, han vårdas på Gävle sjukhus med allvarliga skador. Den fjärde passageraren, en 36-årig kvinna från Hedesunda, vårdas också på Gävle sjukhus med allvarliga skador.

Fordonet är beslagtaget och en teknisk undersökning ska göras.

Klockan 02.30 i natt öppnade Hedesunda kyrka. Den kommer att vara öppen och kommunens krisgrupp finns på plats under hela dagen och tills vidare för de som vill ha samtalsstöd.