Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Allvarlig trafikolycka i Hedesunda i natt

(Uppdaterad 13.16) En allvarlig singelolycka inträffade strax efter klockan ett i natt på länsväg 507. En personbil voltade och en 24-årig man från Hedesunda har avlidit av sina skador. Ytterligare tre personer, två från Hedesunda och en från Sandviken, har skadats allvarligt.

Bilen kom körande i hög hastighet från Ön i riktning mot Hedesunda. I en svag högerkurva, nära Hedesunda, skar bilen ner i diket. Enligt vittnesuppgifter ska bilen ha fortsatt framåt i diket i ungefär hundra meter innan den körde ut på en åker och voltade. Det satt fyra personer i bilen. När räddningstjänst och polis kom till platsen fann man samtliga passagerare utanför fordonet.

Enligt Gävlepolisen finns det flera vittnen till olyckan.
-  Eftersom det hade varit dans på Ön var det mycket folk som rörde sig i området, säger Sven-Erik Hammar, vakthavande befäl på Gävlepolisen.

De som färdades i bilen var på väg ifrån Ön in mot Hedesunda när olyckan inträffade.
En 24-årig man från Hedesunda har avlidit av sina skador. En 44-årig man, också hemmahörande i Hedesunda, har förts med ambulanshelikopter till akademiska sjukhuset i Uppsala. En 21-årig man från Sandviken fanns också i bilen, han vårdas på Gävle sjukhus med allvarliga skador. Den fjärde passageraren, en 36-årig kvinna från Hedesunda, vårdas också på Gävle sjukhus med allvarliga skador.

Fordonet är beslagtaget och en teknisk undersökning ska göras.

Klockan 02.30 i natt öppnade Hedesunda kyrka. Den kommer att vara öppen och kommunens krisgrupp finns på plats under hela dagen och tills vidare för de som vill ha samtalsstöd.