Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alrik hoppas på telegram från kungen

GD GRATULERAR

Att Alrik Aréen har levt ett helt sekel förvånar honom själv en aning när GD kommer på besök på Vallongården. Men så är det och i morgon kommer släkt och vänner på besök för att fira 100-åringen. Kanske får han också det efterlängtade telegrammet från kungaparet.

Alrik Aréen föddes i Långshyttan i Dalarna den 20 maj 1909. Han är den ende av fem syskon som ännu är i livet. Sina tre barn har han däremot kvar även om de alla hunnit bli pensionärer nu.

Vid 41 års ålder flyttade han med hustrun Elsa och de tre barnen till Hofors där Alrik fått arbete på SKF, numera Ovako. Han arbetade där till pensionen som blev några år innan 65 på grund av att han drabbats av grön starr.

Efter närmare 40 år som pensionär flyttade han nyligen in på Vallongården i Gävle efter att ha bott hos dottern i Gävle under 18 år.

På senare år har det inte blivit så många utflykter på grund av den sviktande hälsan. Men i sin krafts dagar var Alrik Aréen en aktiv man. Han var bland annat med och bildade brottarklubben BK Primo i Långshyttan 1934.

Så länge han hade synen kvar tillhörde också fiske och dans de stora fritidsintressena.

Att han fyller ett helt sekel i dag har han inte riktigt insett själv än när GD är på besök.

Men dottern berättar att han har sett fram emot 100-årsdagen i flera år. Inte minst av en speciell anledning.

– I fem år har han sett fram emot telegrammet som han ska få från kungen och drottningen på födelsedagen, berättar dottern.