Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

110 barn flyttas i Skutskär

Rotskärsskolan byggs om till F-9-skola och Bodaskolans femmor blir kvar. Det beslutade utbildnings- och omsorgsnämnden i går.

Annons

Elevflytten berör tre skolor i Skutskär och beror på att antalet elever i de kommunala skolorna minskar.

Älvkarleby kommun hyr Jungfruholmens skola sedan 25 år. Det kostar 2,8 miljoner kronor om året plus driftskostnader. När avtalet löper ut kommer det inte att förnyas. I stället kommer de 110 eleverna från förskolan upp till årskurs 5 att flytta till Rotskärsskolan från och med hösten 2013.

– Vi minskar kommunens lokalinnehav med 2 500 kvadratmeter och kan utnyttja tomma lokaler på Rotskärsskolan, säger Patric Österbring, teknisk chef.

Samtidigt byggs Bodaskolan om för att få plats med två förskoleavdelningar från Jungfruholmen.

Till gårdagens nämndmöte fanns en alternativ lösning. Bodaskolan skulle bli en F-4-skola och femmorna skulle flytta in på Rotskärsskolan för att lämna plats åt förskoleavdelningarna. Men det sa politikerna nej till.

– Trafiksituationen när eleverna ska korsa riksväg 76 är inte löst, så då backade nämnden, säger GunnMari Nordström, skolchef.

Nu blir det i stället så att Rotskärsskolan, som i dag har elever från årskurs 6 till nian, byggs om för tio miljoner kronor för att eleverna från Jungfruholmen ska få plats.

– Det blir en skola för cirka 300 elever, så den är inte stor i alla fall, säger GunnMari Nordström.

Samtidigt byggs Bodaskolan om för att få plats med förskolebarnen.

– Där hoppas jag att vi har en ny kalkyl under december månad, säger Patric Österbring.

Mer läsning

Annons