Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Älvkarlebys kommunchef slutar

Kommunchefen i Älvkarleby, Olov Rydberg, har sagt upp sig. Enligt vad GD erfar har han erbjudits ett nytt jobb på Gävles nystartade myndighet Statens servicecenter.

Annons

Gävlebon Olov Rydberg, 59, blev inte långvarig som kommunchef i Älvkarleby. Han tillträdde tjänsten så sent som i februari förra året och har sedan dess arbetspendlat mellan de två kommunerna.

– Jag hade inte trott att jag skulle bli så kortvarig, utan räknat med att jobba kvar i Älvkarleby till pension. Men så dök det upp en möjlighet som var så pass intressant att jag inte kunde säga nej, säger han.

Han vill själv inte avslöja vilket jobb det rör sig om, men enligt uppgift till GD ska han ha en befattning vid sidan av generaldirektören på Statens servicecenter – den myndighet som startade i Gävle i juni och som sköter andra myndigheters administration.

Olov Rydberg kommer dock att ha kvar sin tjänst i Älvkarleby november ut.

Innan Olov Rydberg började som kommunchef hade han arbetet nio år på länsstyrelsen i Gävle, bland annat som vikarierande länsråd.

Älvkarlebys kommunalråd Inga-Lil Tegelberg, S, säger att det är en förlust för kommunen att Olov Rydberg slutar.

– Naturligtvis innebär det ett avbräck. Samtidigt förstår jag att han tar det här klivet, säger hon.

Kommunens samhällsbyggnadschef Anna-Karin Jakobsson kliver in som tillförordnad kommunchef i december fram till dess att en ny kommunchef har rekryterats.

Mer läsning

Annons