Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bemöt svenssonrasismen

SKUTSKÄRSverigedemokraterna och andra antidemokratiska och rasistiska partier har tyvärr fått plats i politikens finrum i vårt land. Det poängterade Jörgen Blomqvist från SSU Gävleborg när han pratade om rasism i Skutskär i går. Han påpekade att det gäller även i Skutskär där Sverigedemokraterna fått ett mandat i kommunfullmäktige.

Annons
Sverigedemokraternas framgångar har fått de antirasistiska krafterna att enas och ett 60-tal personer kom när SSU, SAP och ABF ordnade sin antirasistiska demonstration i går kväll.

Stå upp mot rasismen
- Det känns viktigt att visa att man står upp mot rasismen, betonade Emily Bergström, Marcus Martinelle och Pauline Lag, tre av ungdomarna i fackeltåget.
Jörgen Blomqvist talade om vikten av att våga ta en debatt om rasism och antidemokrati vart än det dyker upp. Att bekämpa svenssonrasismen blir allt viktigare och han betonade att det är där grogrunden finns till det hat som växer fram.
Han framhöll att de demokratiska partierna måste stå upp som demokratins försvarare och jobba för ett samhälle lika för alla och argumentera och resonera både på arbetslivet och skolan.
Han beskrev också Sverigedemokraterna som ett parti som bygger på intolerans och dålig respekt, även om partiet polerat sin fasad genom att sparka ut de värsta, ofta kriminella, företrädarna.
En handfull medlemmar från Sverigedemokraterna kom också till mötet, men kördes på porten.
ULF GRANSTRÖM

Mer läsning

Annons