Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bruket försöker locka kvinnor

– Vi gör mycket för att öka andelen kvinnor bland de anställda.

Det säger Maria Knuts, tillförordnad personalchef på Skutskärs Bruk.

Annons

Maria Knuts berättar att Stora Enso på flera olika sätt försöker få fler kvinnliga sökande till de lediga jobben på fabriken. Ett sätt är att göra studiebesök på gymnasieskolor och att låta grundskoleelever komma till fabriken på speciella teknikdagar för tjejer.

– När vi besöker skolor tar vi gärna med oss kvinnliga ingenjörer. Vi vill nå ut med bilden att det är en högteknologisk industri som passar både tjejer och killar, säger hon.

Företaget försöker även utforma jobbannonserna på ett sätt som ska attrahera kvinnor.

– I stället för att skriva en punktlista med tio krav skriver vi i löpande text vilken kompetens och vilka egenskaper vi efterfrågar. Forskning visar att tjejer lockas mer av det än en lång kravlista, säger Maria Knuts.

Trots försöken medger hon att industrin inte har lyckats så bra med att attrahera kvinnor.

– Jag tror att branschen överlag har varit dålig på att förklara att det hårda och tunga jobbet från 30- och 40-talet har förändrats, säger han.

Hon delar inte forskaren Åsa Wikberg-Nilssons bild att arbetsmiljön nästan uteslutande är anpassad efter män.

– Det finns möjlighet att specialbeställa tjejkläder. Visst kan verktyg vara anpassade efter män, men finns behovet anpassar vi självklart efter tjejer. Så mycket fysiskt tunga arbetsuppgifter finns inte kvar. Tjejer är dessutom ofta starka, säger hon.

Varför saknar underhållsavdelningen omklädningsrum för kvinnor? Sänder inte det ut fel signaler om ni vill locka fler kvinnor?

– Jag har inte ens tänkt på det. Men skulle det uppstå önskemål ordnar vi förstås det. För mig är det heller ingen självklarhet att ha ett omklädningsrum ett par meter därifrån man jobbar. Det finns flera omklädningsrum för tjejer på fabriksområdet, säger Maria Knuts.

Mer läsning

Annons