Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förre skutskärsbon är en av årets supertalanger enligt Veckans Affärer

/
  • Andreas Hatzigeorgiou, chefsekonom på Stockholms Handelskammare är en av årets supertalanger enligt Veckans Affärer.

Veckans Affärer har letat fram Sveriges 101 främsta supertalanger. En av dem är Andreas Hatzigeorgiou från Skutskär. Själv tar han utmärkelsen med ro.

Annons

Talangerna är indelade i sex kategorier, entreprenörer, nytänkare, finansfolk, karriärister, hållbarhetsivrare och opinionsbildare, Andreas Hatzigeorgiou är en av tio supertalanger inom ekonomi och finans.

Andreas Hatzigeorgiou är 33 år och jobbar sedan ett år tillbaka som chefsekonom på Stockholms Handelkammare. Han växte upp i Skutskär, gick på Polhem i Gävle och spelade hockey i Brynäs.

– Jag antar att jag utmärkt mig inom ekonomifrågorna, säger han blygsamt. Intresset väcktes under gymnasietiden. Man måste förstå ekonomi för att förstå varför vissa länder och städer går bra och andra inte. Jag fortsätter att intressera mig för de frågorna, vad som pågår i huvudstadsregionen, i Gävle men också globalt. Det var ett spännande år förra året.

Vad titeln innebär vet han inte riktigt men på tisdagen var det ett evenemang där talangerna avslöjades.

– Jag är rätt ödmjuk. Det är kul att få komma med på listan med så många olika områden. Roligast är att få vara en del av ett sammanhang.

Kontakten med hemorten håller han vid liv genom att gå på Brynäs matcher.

– Men jag önskar jag hade mer tid för det, säger Andreas Hatzigeorgiou som gärna hejar på sin gamla klubb.

Annons