Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frivilliga avgångar i Skutskär

/

Pensionslösningar och avgångsvederlag ska minska behovet av uppsägningar på Skutskärs Bruk. Om två veckor ska ansökningarna vara inne.

Annons

Ledningen har presenterat en ny bemanningsplan efter varslet om en neddragning med ett 60-tal befattningar på bruket.

Samtidigt har Stora Enso gått ut med ett erbjudande om pensionslösning för de som fyller 61 år nästa år. Den 14 december ska de som är intresserade ha lämnat in sin ansökan.

– Man kan inte säga att de har varit överdrivet snåla, men inte heller överdrivet generösa, säger Mikael Ybert, fackordförande för Pappers.

Bland hans medlemmar är det drygt 20 som kan komma i fråga för en pensionslösning. Men företaget erbjuder också ett avgångsvederlag på 18 månader för de som fyllt 55 år, och tolv månader för de under 55.

Ansökningarna om pensionslösning och avgångsvederlag ska behandlas individuellt av företaget.

– Det är ju inte säkert att de som söker jobbar på rätt avdelning, säger Örjan Parneborg, ordförande för Unionen på bruket.

Mikael Ybert räknar inte med att de frivilliga lösningarna undanröjer hotet om uppsägningar. Varslet som omfattade ett 60-tal befattningar är fortfarande svårt att smälta för facket.

– Det är inte många som har förståelse för den neddragningen. Redan i dag innebär en sjukskrivning problem att få det att gå ihop, säger han.

Något slutligt besked före jul räknar han inte heller med. När ansökningstiden har gått ut väntar ett pussel med att se vilka som kan komma i fråga. Dessutom ska en riskanalys av neddragningen genomföras och först därefter blir det förhandlingar.

– Förhoppningen är att vi kan lösa det med frivilliga avgångar, säger Örjan Parneborg.

Mer läsning

Annons