Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hit är elevernahjärtligt välkomna

/
  • Sanna Andreasson och Maja Lindqvist tog ut Maj Eriksson och Ellen Sundell på en promenad.Foto: Larsgöran Svensson
  • Helena Skoglund och Rebecka Flygman fikade ihop med Ingegerd Eriksson när Älvboda Friskola besökte Östangård i Älvkarleby.

Traditioner är till för att hållas heter det och det får vi verkligen hoppas gäller även i fortsättningen.
Speciellt när Alla hjärtans dag närmar sig. Då rycker Älvboda Friskola i Skutskär, med stöd av SPF Laxen, ut. För andra året i rad gjorde eleverna en riktigt behjärtansvärd insats.

Annons

Två klasser från årskurs 8 och 9 besöker nämligen kommunens äldreboenden. Östangård i Älvkarleby Tallmon och Fyrklövern i Skutskär, fick besök i år igen.

På Östangård fanns ett 15-tal elever, alla där för att muntra upp med någon slags aktivitet. Allt från promenader till massage, kortspel, högläsning och kaffe och tårta till Sven-Erik Wennströms dragspelstoner.

– Jag brukar hälsa på ibland och gå över med en blomma på sommaren då jag bor så nära, berättade Helena Skoglund, som tillsammans med Rebecka Flygman hälsade på Ingegerd Eriksson och samtidigt passade på att äta en tårtbit tillsammans.

Simon Nilsson fick spela lite poker med en av de boende på Östangård.

– Jag fick stryk men vi spelade inte om pengar som tur var, konstaterade Simon med ett leende.

Sanna Andreasson och Maja Lindqvist passade på att ta en promenad med Maj Eriksson och Ellen Sundell medan Christine Persson och Emma Myhr delade ut årskurs 7 egenhändigt tillverkade Alla hjärtans dag-kort.

Så visst hände det lite saker under de två timmarna eleverna fanns på äldreboendet, allt i en lagom takt som passade alla närvarande.

Larsgöran Svensson

Mer läsning

Annons