Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen blir uppsagd på bruket i Skutskär

Ett 30-tal personer har accepterat avgångsvederlag eller avtalspension vid Skutskärs Bruk. Det räckte för att avvärja hotet om uppsägningar.

Annons

I oktober varslade Stora Enso om att antalet anställda i Skutskär skulle minska med 60 personer. Men efter bemanningsförhandlingarna mellan fack och företag, som avslutades i förrgår, står det klart att ingen blir uppsagd på grund av arbetsbrist.

– Det är ett 30-tal som accepterat vårt omställningspaket med avtalspension eller avgångsvederlag. Dessutom har vi en del naturlig avgång, bland annat några som går i pension för att de fyller 65, och sammantaget räcker det, säger Peter Svedberg, HR-chef vid Skutskärs Bruk.

– Några personer kommer också att få nya arbetsuppgifter och då måste vi naturligtvis gå in och se till att de får tillräcklig kompetens, säger han.

Förhandlingarna mellan företaget och facket har fungerat bra, säger Tommy Lodin, platschef vid Skutskärs Bruk.

– Vi har haft bra diskussioner och det har kommit fram många konstruktiva förslag, säger han.

Nedskärningarna kommer att påverka praktiskt taget alla delar av företaget och den nya organisationen ska genomföras successivt, med början den 1 februari. Efter nedskärningarna kommer totalt 324 personer att arbeta på Skutskärsfabriken och de behöver inte känna alltför stor oro inför framtiden, säger Tommy Lodin.

– Framtiden ser bra ut. Vi har avsättning för våra produkter och vi har en bra marknad, framförallt utomlands. Men vi behöver bli mer lönsamma. De här åtgärderna gör vi för att bli mer kostnadseffektiva och konkurrenskraftiga, säger han.

Mer läsning

Annons