Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ovisst om Dragon Gates nya satsning

Beskedet om hur Älvkarleby kommun ställer sig till en utbyggnad av Dragon Gate dröjer. Samhällsbyggnadsnämnden hade kunnat säga nej i går, men valde i stället att skicka tillbaka ärendet till förvaltningen för att få mer underlag.

Annons

GD berättade förra veckan om planerna på att utvidga Dragon Gate österut. Kommunen har fått in en ansökan från Dragongate International Group AB som bland annat vill bygga en ny stor hotell- och konferensanläggning, restaurang, ett barnlekland, tempel och en grupp pagoder i området som i dag består av skog.

Samhällsbyggnadsnämnden skulle i går ta ställning till om kommunen ska gå vidare och pröva exploateringen i en detaljplaneprocess. Men i stället valde politikerna att återremittera ärendet till förvaltningen.

– Vi var eniga om att vi vill ha mer information innan vi bestämmer oss. Bland annat vill vi veta hur mycket jobb detaljplaneprocessen kommer att innebära för våra kommunala tjänstemän, säger nämndordföranden Tommy Jakobsson, S.

Kommunalrådet Inga-Lil Tegelberg, S, har tidigare sagt att hon vill att Dragon Gate öppnar sitt första hotell innan de går vidare med nästa.

Men Tommy Jakobsson framhåller att det är en ny investerare som ligger bakom Dragon Gate etapp II.

– Vi kan inte ställa det mot det första, säger han och berättar att han i grunden är positiv till att gå vidare med en detaljplaneprocess.

Den nya investeraren heter Cai Xuting och är, enligt kommunen, en affärsbekant till Jinchung Li som investerat i den första anläggningen.

Ett nytt beslut om detaljplaneprocessen kommer nu att dröja till nämndens nästa möte den 13 september.

Arbetet med att ta fram en detaljplan beräknas ta cirka två och ett halvt år.

Mer läsning

Annons