Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utlovat stöd kan vara i fara

Bandyplansbygget har dragit ut på tiden och nu befarar föreningen att det utlovade driftbidraget från kommunen kan vara i fara.

Annons

I ett avtal mellan Skutskärs IF och Älvkarleby kommun utlovades den senare parten ett driftbidrag på 250 000 kronor för 2013 och 2014 om föreningen blev färdiga med konstisplanen innan årsskiftet. Men föreningen uppfyllde inte sin del av avtalet då färdigställandet fortfarande är ett par veckor bort.

– Det är en klausul som stod i avtalet, att anläggningen skulle vara igång, i drift och godkänd av kommunen innan årsskiftet. Går man strikt efter avtalet är bidraget i fara, säger Arne Storm som är arenaansvarig.

Enligt honom är pengarna vitala för att dra igång hela maskineriet, men Sören Sandström, ordförande i Skutskärs IF, har en annan inställning.

– Har vi byggt en anläggning, tacka tusan för att vi ska starta den. Ett uteblivet bidrag är inget som kommer äventyra den här säsongen, det är så pass kort tid kvar, säger han och menar att så fort allt är klart kommer de köra igång.

Men om pengarna uteblir nästa säsong kan det bli kärvare medger Sören Sandström som emellertid tror att det kommer lösa sig.

Det tror även kultur- och fritidschefen i Älvkarleby kommun, Jessica Lindegren.

– Jag är inte rätt person att svara på det, det är en politisk fråga. Men jag tror att de kommer få bidrag, men storleken beror på när de kommer i gång, säger hon.

Mer läsning

Annons