Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Willys i Skutskär miljömärkt

Willys Hemma i Skutskär får Naturskyddsföreningens märkning Bra Miljöval.

Annons

Det är den lokala medlemmen Ann-Christine Andersson som på eget initiativ tagit på sig att kontrollera om butiken lever upp till kraven. Willys vill att alla kedjans butiker ska få miljömärkningen.

– Jag har tittat på sådant som att brödet och kakorna är KRAV-märkta, att butiken källsorterar och att den använder lågenergilampor, säger Ann-Christine Andersson.

Hon började göra sina kontroller av butiken i januari och i slutet av februari fick den märkningen. I förrgår var Ann-Christine Andersson där och lämnade över ett inramat bevis. Det har krävts en hel del arbete av butiken för att förtjäna det.

– Vi har exempelvis fått ta tag i det här med att sortera soporna, ta in nya miljömärkta varor i alla segment och märka ut varor som innehåller farliga ämnen, säger butikschefen Eva-Marie Olsson.

Det är första gången som Willys Hemma i Skutskär får Bra Miljöval-märket. Märkningen måste förnyas årligen och för varje år blir kraven tuffare. Men Eva-Marie Olsson tror inte att det kommer att bli några problem för butiken att hänga med i den utvecklingen.

Mer läsning

Annons