Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Angående Strömvallen

Var finns kompetensen bland våra politiker och beslutsfattare för att utveckla denna stad, undrar fritidspolitikern Anders Jämthagen.

Jag är mycket förvånad att Gavle fastigheters vd inte har insikt och kan förstå varför GIF Fotboll inte ser några intäkter i detta.

För det första så bygger intäkter idag inte bara på själva sittplatsen utan att den större delen av intäkterna kommer ifrån miljön, försäljningsställen, möteslokaler, sponsor och reklamytor samt att kunna addera till andra aktiviteter på arenan så kallade mervärde. Detta gäller alla typer av företag idag så även Gavle Fastigheter.

Vad vi måste ha i Gävle är en fullgod arena enligt plan A om vi ska lyckas utveckla Gävle som stad och bibehålla det som vi är bäst i Sverige på, idrott.

Var finns kompetensen bland våra politiker och beslutsfattare i Gävle för att utveckla denna stad, har någon lyft sin pannlugg och tittat ut i den stora världen hur allt är uppbyggt och fungerar och åt vilket håll utvecklingen går?

Till kommunalrådet Per Johansson, S, så undrar jag om detta börjar bli prestige? Varför ska vi göra något som uppenbart är katastrof för fotbollen samt arrangemangen på Strömvallen och köra det i fördärvet.

På andra håll inom Kultur och Fritid får de fullt stöd och samtycke? Varför ska idrottstokiga Gävle inte få det stöd och hjälp av kommunen som invånarna tycker?

Idrotten är den största besöksnäringen i vår kommun, tusentals människor besöker fotboll, hockey med mera. Varje vecka kommer det besökare från andra kommuner så är det ännu mera positivt.

Per Johansson säger också att kommunen står för 80 procent av kostnaden och fotbollsföreningarna för 20 procent. Jag skulle vilja se de siffrorna på andra delar av Kultur & Fritids lokaler till exempel konserthus, teater och gasklockor. Varför ska det som innevånarna i vår kommun uppskattar mest, få minst?

Socialdemokratin hånar Sveriges största folkrörelse, idrottsrörelsen, och vänder stora delar av väljarna ryggen. Att lägga sin röst på Moderaterna och ett kryss på exempelvis Niclas Bornegrim är ett stort stöd för idrottsrörelsen, barn & ungdomar, evenemang och besöksnäring.

Välkommen ombord för nu lägger vi om rodret, annars går vi på grund!

Anders Jämthagen

Fritidsmoderat

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel