Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anhölls för mordbrandsförsök

GÄVLETre personer anhölls i går efter att de gripits vid tre olika tillfällen under helgen.En 48-årig man är misstänkt för hemfridsbrott, grov skadegörelse och försök till mordbrand.

Mannen har tidigare hyrt ut ett hus på Norrlandet till en kvinna.
I lördags gav han sig iväg till kvinnans bostad när hon inte var hemma.
Av okänd anledning började han slå sönder fönsterrutor och tog sig in i huset där han fortsatte skadegörelsen.

Hämtade en bensindunk
Därefter hämtade han en dunk och började hälla bensin runt huset.
Vid det laget hade grannarna upptäckt vad som pågick och ringt polisen.
När mannen blev medveten om detta försvann han från platsen, utan att ha tänt på bensinen.
En stund senare kunde polisen gripa mannen som då befann sig på Brynäs. Under gårdagens förhör har mannen inte kunnat ge någon förklaring till sitt agerande.
En 50-årig man är misstänkt för kvinnofridsbrott. Mannen har tidigare misshandlat en kvinna som han haft ett förhållande med.

Anmälan om misshandel
I lördags träffades det föredetta paret hos en väninna till kvinnan. Mötet slutade i tumult och en anmälan om ytterligare en misshandel.
Eftersom mannen begått samma brott tidigare beslutade åklagare igår att anhålla honom.
En man i 20-årsåldern greps i fredags misstänkt för stöld men släpptes efter förhör.
I lördags bröt han sig in i en resebyrå i centrala Gävle genom att krossa en ruta. När larmet gick flydde han från butiken. I samma ögonblick passerade en civilklädd polis som var ute på promenad med sin fru.
Trots att polismannen inte var i tjänst lyckades han gripa 20-åringen som senare visade sig ha en mindre mängd hasch i fickan.
Han är misstänkt för grov stöld, narkotikabrott och tillgrepp av cykel. Risken att mannen ska fortsätta att begå brott ligger till grund för åklagarens anhållningsbeslut.


ERIK WIKSTRÖM