Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anhöriga vill ha sändare på 66-åring

VALBO
I går natt hittades Ann- Mari Stjärnström, 66, som gått vilse i Valboskogen av en hundpatrull.

Annons
Det är andra gången på fem månader som hon gått vilse, och nu efterlyser hennes anhöriga en insats från landstinget.
Det finns nämligen armband med sändare som är lätta att spåra för polisen. Men något sådant har familjen inte blivit erbjuden.
- Det är konstigt att det ska hända sånt här innan de reagerar. Man är lite besviken på sjukvårdssystemet. Fem månaders utredning och inget händer, säger Frank Starborg, Ann-Maris man.
Den utredning han talar om tillsattes förra gången Ann-Mari gått vilse i skogen, i slutet av mars. Då hittades hon nedkyld efter en hel natt i skogen, där hon legat fastklämd under en sten en kilometer hemifrån.

800 meter från hemmet
I går natt hittades hon bara 800 meter hemifrån. Enligt Frank Starborg hade sökandet gått mycket enklare om hon haft en sändare med sig.
- Jag har ju försökt med mobiltelefon, men den glömmer hon ju att ta med sig, säger han.
En sändare som sitter som en klocka runt handleden hade varit bättre.
- Det är nåt hon borde ha blivit erbjuden ganska omgående efter förra gången. Det är en ganska enkel sak, och skulle rädda mer folk. Dessutom måste det vara mycket billigare än en sån här eftersökning med helikopter, säger Frank Starborg.
I dag ska han och Ann-Mari Stjärnström träffa en läkare och prata om ifall hon ska börja på Sörbygårdens dagverksamhet.
- Där är det redan flera som har en sån här sändare. Det är vissa som är så pigga att de är ute och joggar och så, men blir förvirrade ibland, förklarar Frank Starborg.

Mådde relativt bra
Ann-Mari Stjärnström mådde relativt bra när hon hittades i går natt. Då hade hon varit borta i fjorton timmar.
- Hon hade dåligt med kläder och det hade regnat så hon var blöt. Men annars var hon vid bra vigör, säger Frank Starborg.
MAGNUS LUNDQUIST