Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anitas tunnbrödsrulle tog priset

/

Vad kan man göra med ett tunnbröd? Jo, man kan vinna tävlingen om Sveriges bästa tunnbröds­rulle. Det har Anita Karlsson i Bergby gjort.

Annons

Hon hittade tävlingen på Internet och köpte tunnbröd, Västerbottensost och rökt skinka när hon skulle ha främmande.

– Jag gjorde rullarna och kom i sista stund på att jag kunde lägga på inlagd gurka eftersom jag just hade gjort sån. Gästerna fick rullen till en drink och vi tyckte alla att det var riktigt gott.

Så Anita skickade in receptet till Fazers tävling.

– Receptet var ju så enkelt. Där har jag ju ingen chans, tänkte jag, men man måste ju försöka.

Men Anitas rulle slog ut tv-kockens Anders Levéns norrländska fyllning med gravad lax, Västerbottensost, kryddkrasse, senap och mandelpotatischips. Juryn blev förvånad över att så pass vanliga råvaror som skinka och ost blev så goda tillsammans.

Så till sommaren får hon priset, en resa till Lövånger där tunnbrödsbageriet finns. Där i Lövångers kyrkstad blir det vinnarsemester i en stuga från 1700-talet.

Tävlar gör hon mest hela tiden.

– Jag är ju pensionär, 66 år, och det är så kul med Internet. Jag letar på hemsidor och där hittar jag tävlingar.

Tidigare har hon vunnit 300 kronor och 500 kronor med andra recept på bland annat spagetti carbonara.

Men professionell matlagare har hon aldrig varit, utan läkarsekreterare. Och matlagning var roligare när hon var ung, tycker hon.

– Jag var mer på alerten då.

Men hon tävlar i andra grenar också. Just nu stickar hon på ett par raggsockor som ska bli tävlingsbidrag till Hemmets Journal.

Mer läsning

Annons