Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anna Gullberg: Julen börjar med Gefle Dagblad, Brynäs och Rolf Lassgård i Klappakuten

 
Klappakuten 2017
Visa alla artiklar

På den storas lista står slalompjäxor och sminkspegel. Mellanbarnet önskar "spenande böker" och i princip allt som stavas Pokémon, och minstingen han finner lycka och harmoni i att få dyka ner i en hög av ännu fler underbara, omöjligt lurviga gosedjur och bläddra i en bok med tårtrecept.

Julens fröjder är inget mina barn någonsin behövt avstå.

De kan räkna med att tomten levererar något av det mest hett önskade, och förmodligen blir det extra allt på listan när farmor, farfar, mormor, morfar, bonusmorfar, bonusmormor, moster, morbror, kusiner, syskon och föräldrar köper klappar.

Jag skäms över hur mycket mina barn kan ta för givet i juletid. Hur enkelt vi har det att tillgodose deras önskningar. Hur de drunknar i godis, kan välja det godaste från julbordet och alltid somna proppmätta.

Jag tänker samtidigt på hur det måste kännas att inte kunna ge något alls som är extra. Varken klappar eller julmat. Mammahjärtat gör ont vid tanken.

Förra året gick Gävletidningarna samman med Matakuten och Basket Brigade, fast beslutna att fixa jul åt alla.

Och nu känns det bra i både hjärtat och i magen att för andra året i rad kunna erbjuda Klappakuten, denna gång ett samarbete mellan Gefle Dagblad, Arbetarbladet, Brynäs IF och En bra start, Matakuten och Basketbrigade.

Tillsammans är vi alla starka aktörer i lokalsamhället som vill skapa något bättre - men för att kunna göra det behöver er. Tack vare Gävlebor som vill hjälpa kan vi se till att fler får en jul med mat på bordet och klappar under granen.

På måndag står jag och mina kollegor bredvid MQ i Flanörgallerian (övre plan) och slår in paket (11-20). Du som vill hjälpa tar med dig en helt ny sak, eller något fint begagnat som är i nyskick.

Med oss under kvällen har vi Rolf Lassgård, som också hjälper till med paketinslagningen. För honom är det en självklarhet att hjälpa till att skapa en bra jul för alla. Fantastiskt och fint.

Kom dit med din gåva och prata med oss om hur vi tillsammans kan göra den där slogan om #julenbörjarigävle till något som gäller alla.

Förra året blev det över 1 000 julklappar och 450 matkassar. Kan vi slå det i år?

Låt oss försöka - tillsammans.

Anna Gullberg, chefredaktör

Fotnot:

Det går också att bidra genom att titta på vår livesändning från Flanörgallerian på måndag 18-20 på www.gd.se, eller skänka pengar genom att skicka ett sms till nummer 72072 med texten GTKLAPP följt av summan du vill skänka (utan mellanslag), 50, 100, 200 eller 300 kronor. Exempel GTKLAPP200.