Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anna Gullberg lämnar jobbet som chefredaktör för Gefle Dagblad

Anna Gullberg lämnar sitt uppdrag som chefredaktör och ansvarig utgivare för Gefle Dagblad. I stället går Anders Ingvarsson in som tillförordnad chefredaktör.

Annons

Under hösten 2014 tillträdde Anna Gullberg som ny chef och ansvarig utgivare för Gefle Dagblad. Under måndagen meddelades det att hon väljer att kliva av sitt uppdrag.

– Jag känner att jag lämnar över en stark tidning. Gefle Dagblad är en av de tidningar i landet som under det senaste året ökat både räckvidd och betalda prenumerationer, tack vare en stark digital tillväxt. Det känns svårt att lämna en tidning och redaktion som jag brunnit så starkt för, men samtidigt är det här helt rätt beslut att fatta nu, både för mig och min familj. Jag längtar mycket efter att kunna gå in i ett nytt uppdrag med ny lust och energi, säger Anna Gullberg i ett pressmeddelande.

Nuvarande ställföreträdande chefredaktör Daniel Bertils kommer från och med maj att gå tillbaka till sitt ordinarie jobb som affärsutvecklingschef print inom Mittmedia.

Då kommer Anders Ingvarsson att gå in som ställföreträdande chefredaktör för Gefle Dagblad. Under tiden kommer han fortsatt att arbeta som chefredaktör och ansvarig utgivare för Mittmedias tidningar i Hälsingland.

– Jag är trygg med att Anders Ingvarsson med sin rutin och erfarenhet går in och även tar uppdraget som ansvarig utgivare och tf chefredaktör för Gefle Dagblad och Mitt Gävle under den tid som vi behöver för att rekrytera en ersättare efter Anna Gullberg, säger Carl-Johan Bergman som är Mittmedias redaktionella chef.