Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anna Jörgensdotter kan vinna Norrlands litteraturpris

Priser och nomineringar har regnat över Anna Jörgensdotter. Nu nomineras hon även till Norrlands litteraturpris för romanen "Solidärer".

Annons

Malin Nords "Barmark", Tove Mörkbergs "Källarhundarna", Anna Jörgensdotters "Solitärer", Mats Jonssons "Nya Norrland" och "Mikael Berglunds "Smekmånader". De är de fem nominerade till Norrlands litteraturpris 2018 i kategorin vuxenlitteratur.

I kategorin barn- och ungdomslitteratur är följande böcker nominerade: Kerstin Lundberg Hahns "Pojken från längesen", Sara Lundbergs "Fågeln i mig flyger vart den vill", Lina Stoltz "Flytten", Katja Timgrens "Amanda & Ila: Från och med nu" och Mia Öströms "Vakuum".

Priset delas ut i juli av Norrländska litteratursällskapet/Författarcentrum norr till föregående års bästa bok med tydlig norrländsk koppling. Det instiftades 1973 och hette tidigare Rörlingstipendiet.

(TT)