Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anna Kinberg Batra gjorde ett bra jobb

Anna Kinberg Batra var inte mitt förstaval när hon valdes till M-ordförande. Likväl tyckte jag att hon gjorde ett bra jobb fram till och med hennes öppning mot SD. Sedan gick det snett för att hon inte följde upp den öppningen som ju är självklar.

Många särskilt på vänstersidan och kvinnor framhåller alltid ”allas lika värde”. Men på något sätt tycker de inte att just SD:s riksdagsledamöter har samma värde som till exempel MP:s eller V:s. Men det tyckte Kinberg Batra och så tycker jag.

Mer förvånande är att varken C:s eller L:s ledande politiker tycker det vilket låser Alliansen till att i bästa fall bli en stödtrupp till Socialdemokraterna.

Det finns stora ekonomiska problem för Sverige om nuvarande standard på den offentliga sektorn ska kunna behållas och endast våra riksdagsledamöter kan lösa de problemen. Slakt av heliga kor och nytänkande krävs och perspektivet måste vara längre än till valet i september 2018.

Vänstersidan har historiska låsningar till planekonomiskt tänkande som också hindrade Alliansen från att till exempel slopa hyresregleringen. Bildandet av större kommuner har nästan alla politiker svårt att ta till sig, lättare då att tala om storregioner.

I Gävleborg gillar lokalpolitikerna samarbete över kommungränserna för att öka effektiviteten. Svagheten med detta är en utbyggd administration och fler kommunala uppdrag jämfört med sammanslagning av kommuner. Men man sågar ju inte av den gren man sitter på.

Än en gång – endast riksdagsledamöter klarar att lösa de stora problemen inom svensk politik.

Björn Frankson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare