Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anna-Lena Bergelin intar Å-krogen med antidepressiv show

På fredag 8 april kommer Anna-Lena Bergelin till Å-Krogen i Gävle med sin show ”Anna-Lena hos Dr Jan – en antidepressiv show med Anna-Lena Bergelin (fd Brundin) och Jan Sigurd”. Gastas Hans Carstensen ställde några frågor till Anna-Lena inför besöket.

Vilket är ditt förhållande till Gävle?

Jag har uppträtt i Gävle till och från i cirka 30 år och har alltid haft lika kul med publiken.

Vad kan publiken förvänta sig av showen Anna-Lena hos Dr Jan?

Detta är en antidepressiv show. Med ett piano, en pall och två mickar kan man frilägga många insikter och locka fram en herrans massa skratt. Jag lovar. Vi pratar om sextio- och sjuttiotalet, när jag stalkade Björn Borg och drack läsk i gillestugor, sov med startkablar och inget var farligt, inte ens att röka. Detta är en varm show med en blinkning åt Dr Phil såväl som Dr John (pianisten): Blues, calypso, jazz och franska chansons – allt på svenska. Går kärlek och humor ihop? Ja, tycker jag. Nej, tycker Dr Jan. Ni förstår, det blir århundradets dråpligaste kärlekskrig på scenen.

Du och Lill-marit slog igenom som Nancy & Carina. Får vi se dem något mer?

Nancy & Carina var med i Lill-Marits och min jubileumsshow för ett par år sedan. De bor numera på Kanarieöarna och har startat en skönhetssalong där de lägger ansiktsmasker på folk av gårdagens matrester – mycket ekologiskt. Saxofön heter salongen och är öppen mellan elva och halv ett, vardagar i december.

Du hade en roll i Guldbaggebelönade filmen "En man som heter Ove". Vilka är dina upplevelser av inspelningen?

Att man fryser i Trollhättan. Men jag värmde mig med de två katterna, som delade på en roll och nu finns med i min alldeles egna nya kattbok Inte utan min katt.