Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ännu ett åldrings-brott anmält

SANDVIKENYtterligare ett åldringsbrott har polisanmälts i Sandviken. En 88-årig kvinna fick i fredags besök av en kvinna som sa sig behöva hjälp och ville komma in i hennes lägenhet. Den 88-åriga kvinnan släppte dock inte in kvinnan i sitt hem. Tack vare det stannade brottet vid försök till stöld.

Annons
Troligtvis rör det sig om samma bedragerska som i lördags tog sig in hos en 94-årig kvinna i centrala Sandviken under förespeglingen att hon kom från hemtjänsten. Gefle Dagblad berättade i går att den 94-åriga kvinnan bestals på 3 000 kronor i sin lägenhet.

Liknande händelse
Den 88-åriga kvinnan vände sig i går till polisen sedan hon läst i tidningen om händelsen. Hennes berättelse liknar till stor del den 94-åriga kvinnans. Det var på fredagseftermiddagen som kvinnan i fönstret såg tre okända kvinnor på väg in i huset, också i centrala Sandviken.
En stund senare ringde det på dörren. Utanför stod en av de tre kvinnorna. Hon sa att hon kom från hemtjänsten, att hon behövde hjälp och ville få komma in i lägenheten. Det fick hon dock inte.
Den 88-åriga kvinnans beskrivning av kvinnan utanför dörren är i stort sett densamma som det signalement som den 94-åriga kvinnan har lämnat.
En sak skiljer sig dock. Den 94-åriga kvinnan uppger att den misstänkta kvinnan talade perfekt svenska medan den 88-åriga kvinnan säger att hon hade problem med språket.
Båda säger dock att kvinnan var i 25- till 30-årsåldern, hade mörkt, kort hår och var omkring 1,60 lång.

SOFIA ÖHLANDER
026-27 75 92
sofia.ohlander_gd.se