Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äntligen är äppelträden på plats

Landshövdingen var där, rektorn var där liksom pressen, barn, personal och föräldrar. Sällan har väl en plantering av äppelträd fått så mycket uppmärksamhet. Men nu var det inte vilka äppelträd som helst utan vinsten i en löktävling.

Annons

– Vet ni vad en jury är, frågade landshövding Barbro Holmberg barnen på Tummelisagården förskola.
Barnen tittade storögt med glasskletiga munnar. Men när Barbro Holmberg förklarade förstod de. Barnen har varit med i en löktävling tillsammans med sex andra dagis och i juryn satt Barbro Holmberg själv tillsammans med Lars-Åke "Babsan" Wilhelmsson.
– Det var ett svårt jobb att utse en vinnare. Alla barn kan känna sig stolta, fortsatte Barbro Holmberg.
Lökprojektet startade sent i höstas när Plantagen ringde och erbjöd de sju dagisen de lökar som blivit över.
– Vi fick hur mycket lökar som helst! berättar Iris Roos, förskollärare på Tummelisagården i Hemlingby.
Tummelisagården ville göra ett barnprojekt och satte barnen i arbete med färgade papperlappar och klister. Var och en skapade en rabatt och enligt juryn var det Tummelisagårdens regnbågsformade rabatt som var den vackraste. I dag fick de sin vinst - två äppelträd - som ska planteras intill den prunkande blomsterodlingen.
– Det är underbart att se vad de gjort av lökarna, sa Plantagens Lisa Sandberg förtjust.