Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äntligen SM-guld för Valbos Stömne i tiokamp – vann trots tuffa förhållanden

Efter flera silvermedaljer i olika mästerskap genom åren lyckades Valbo AIF:s Philip Stömne hålla undan från jagande konkurrenter i juniorernas tiokampmoment när SM avgjordes i ett blåsigt Varberg i helgen.

Philip vann på fina 6 759 poäng och hade en segermarginal på 300 poäng och hela serien var på en bra resultatnivå. I serien hade han en del tekniska problem med en del ogiltiga försök i teknikgrenarna, men han lyckades få till det i samtliga grenar efter en del nagelbitande i de extremt blåsiga förhållanden.

Philip var i ledningen redan efter dag ett, men dag två inledes något svagare på hans annars starkaste gren 110 m häck och då hade hans farligaste utmanare, Simon Thor, Märsta, sina starkaste grenar kvar.

Efter ett personligt rekord i spjut på dryga 48 meter för Philip var matchen om SM-guldet nästan avgjord innan avslutande 1 500 meter och Philip kunde lätt hålla undan till ett efterlängtat SM i klassen P19.

I samma tävling slutade Gefle IFs Gustaf Vennerholm på en fin sjätte plats i P19 med för honom fina 5 013 poäng. Gustaf, som fortfarande kan kallas för nybörjare och har ett år kvar i åldersklassen, slog en hel del personliga rekord och närmar sig stadigt sina mer meriterade medtävlare.

Även IF Skade var representerat i Varberg. Hedvig Ström slutade på en elfte plats i F15 med poängen 2965

Läsartext/Guido Ripke

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel