Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äntligen SM-guld för Valbos Stömne i tiokamp – vann trots tuffa förhållanden

Efter flera silvermedaljer i olika mästerskap genom åren lyckades Valbo AIF:s Philip Stömne hålla undan från jagande konkurrenter i juniorernas tiokampmoment när SM avgjordes i ett blåsigt Varberg i helgen.

Annons

Philip vann på fina 6 759 poäng och hade en segermarginal på 300 poäng och hela serien var på en bra resultatnivå. I serien hade han en del tekniska problem med en del ogiltiga försök i teknikgrenarna, men han lyckades få till det i samtliga grenar efter en del nagelbitande i de extremt blåsiga förhållanden.

Philip var i ledningen redan efter dag ett, men dag två inledes något svagare på hans annars starkaste gren 110 m häck och då hade hans farligaste utmanare, Simon Thor, Märsta, sina starkaste grenar kvar.

Efter ett personligt rekord i spjut på dryga 48 meter för Philip var matchen om SM-guldet nästan avgjord innan avslutande 1 500 meter och Philip kunde lätt hålla undan till ett efterlängtat SM i klassen P19.

I samma tävling slutade Gefle IFs Gustaf Vennerholm på en fin sjätte plats i P19 med för honom fina 5 013 poäng. Gustaf, som fortfarande kan kallas för nybörjare och har ett år kvar i åldersklassen, slog en hel del personliga rekord och närmar sig stadigt sina mer meriterade medtävlare.

Även IF Skade var representerat i Varberg. Hedvig Ström slutade på en elfte plats i F15 med poängen 2965

Läsartext/Guido Ripke

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel