Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Apocalypse Orchestra från Gävle skriver på för Despotz Records

Medeldtida doom metal-bandet Apocalypse Orchestra från Gävle har skrivit på skivkontrakt för Despotz Records.

De senaste åren har Apocalypse Orchestra från Gävle gjort sig kända för sina ambitiösa liveframträdanden, inte minst på Local Heroes-galan tidigare i år. De lirar medeltids-doom och har säckpipa, vevlira, cittern och mandola i sättningen. Under fredagen tillkännagavs att gruppen skriver skivkontrakt med Despotz Records - där även Gävleartisterna Baron Bane, Twiggy Frostbite och The Deer Tracks är signade.

– Vi är mycket glada att påbörja detta samarbete med Despotz Records, det känns som nästa naturliga steg för oss där vi är idag. Despotz har visat att de både förstår oss, vår musik och är villiga att jobba på ett sätt som inger stort förtroende i bandet, säger bandet i ett pressmeddelande.

Ömer Akay på Despotz säger vidare:

– ,Apocalypse Orchestra är Sveriges bäst bevarade hemlighet och vi kunde inte vara stoltare än att ha dem hos oss på Despotz.

Bandet har påbörjat inspelningen av sitt debutalbum.