Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äppelfläsk med curry och kardemumma

För 4 personer
400 g rimmat fläsk
2 gula lökar
1 rödlök
3 syrliga äpplen
2 msk smör
1 tsk curry
2 dl grädde
1/2 tsk kardemumma
salt och svartpeppar
Skala och skär lökarna i klyftor. Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Skär fläsket i bitar. Stek bitarna med ytterst lite smör. Ta upp fläsket och lägg i mer smör. Stek löken några minuter på medelvärme. Tillsätt äppelbitar och curry. Vänd runt blandningen någon minut.
Slå på grädde och låt allt sjuda samman på svag värme i knappt fem minuter. Lägg i fläsket, krydda med kardemumma, salt och svartpeppar. Potatis alternativt bulgur och en blandad sallad till.
dan.strandqvist@ttspektra.se