Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äppelfläsk med curry och kardemumma

Annons

För 4 personer
400 g rimmat fläsk
2 gula lökar
1 rödlök
3 syrliga äpplen
2 msk smör
1 tsk curry
2 dl grädde
1/2 tsk kardemumma
salt och svartpeppar
Skala och skär lökarna i klyftor. Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Skär fläsket i bitar. Stek bitarna med ytterst lite smör. Ta upp fläsket och lägg i mer smör. Stek löken några minuter på medelvärme. Tillsätt äppelbitar och curry. Vänd runt blandningen någon minut.
Slå på grädde och låt allt sjuda samman på svag värme i knappt fem minuter. Lägg i fläsket, krydda med kardemumma, salt och svartpeppar. Potatis alternativt bulgur och en blandad sallad till.
dan.strandqvist@ttspektra.se