Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Apropå...

/

Annons

... Blåsmusik

i Regementsparken så inled årets konsertserie – 27:e i ordningen – i dag med Gävle Kulturskolas blåsare, kl 19. På lördag, kl. 15: Oktetten Ehnstedts Eftr. Ledare: Ann-Marie Nilsson. PåHemvärnsmusikens dag på söndag, spelar Hemvärnets musikkår på Stortorget, kl 15. Man marscherar dit från Polhemskolan och leds av stavförare Pia Strömbom. 

...Sandviken

blir det i kväll, torsdag klockan 19 en gemensam vårkonsert i Kanalkyrkan med Hammarkören och Kanalkyrkans träblåsensemble.

...Norrsundet

blir det teater i Fyren på lördag, kl 19, på ”På finska heter det Kaipus och på svenska Längtan”, en nyskriven pjäs av Carina Molander. Medverkande är Mary Stoor, Mats Nolemo och Carina Molander.

...Årsunda

framförs musik av Cornelis Vreeswijk i en konsert i kyrkan på söndag, kl 18. Anton Persson, sång, Martin Borgh, piano, Robert Hansen, bas och Olle Tjern, trummor.

... Mode-Textil- Design

utbildningen i Sandviken har man två visningar på fredag: Premiärvisning blir det, kl 12, på Stortorget i Gävle. Grande finale:På Konstcentrums Distro: 16-20. DJ: Marie Björk. Under ledning av Eva Lindelöf, kostymör och scenograf, samt Maja-Lena Johansson, konstpedagog, har eleverna fått i uppgift att tolka Kristina Matousch konstnärliga gestaltning ”Blixtlås” som finns på Stortorget i Gävle.

... Utvalnäs kapell

Gävle Vokalensembles konsert där på söndag, kl 18. Temat är ”Sånger till havet” under ledning av Mikael Södermark. Egna solister medverkar bl a Bengt Olerud på flöjt.

... Laxön

i Älvkarleby är det dags för Laxö art expo i helgen, kl 11-17, då hela ön fylls av konst, både inomhus och utomhus. I år finns 55 konstnärer från hela Sverige på plats och visar måleri och foto, skulptur, glas och digital konst. Vernissage på lördag, kl 11, invigning av kommunalråd Inga-Lill Tegelberg.

...Dans

bjuder Vasaskolan danslinje i årskurs ett och två på kollageföreställningen ”Dans för själen” i Vasaskolan teaterhus (Norra Köpmangatan 23) på fredag, kl 18, och lördag, kl 15 och 18.

... Sandvikens Konsthall

Bessemerskolans bildtreor bjuder in till Slututställning (BILDEN) med vernissage på torsdag, kl 18. T o m 6 juni

Mer läsning

Annons