Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Apropå...

föreläser Thomas Billing, Drottningholm om ”Gröna män överallt i kyrkan” i kväll klockan 18 på Gävle arbetareinstitut i Studiefrämjandets lokal (Norra Köpmangatan 12 A).

Föreläsningen fortsätter 18.45 i Heliga Trefaldighets kyrka där de ”Gröna männen” visas. I kyrkan finns ett fyrtiotal röna män på predikstol och altaruppsats. Evert Friis gjorde dem på 1600-talet, också i Ovansjö kyrka.

är det i dag, torsdag kl. 19.00 ett Körcafé i Ansgariikyrkan, Sevallbo.

framförs på lördag klockan 18.00 återigen ”Oscar Petersons passionssvit”i Staffans kyrka. Hälsingemusikern Kristofer Sundman med kvartett står för jazzmusiken och kyrkoherde emeritus Bengt Wiklund reciterar bibeltexter med anknytning till passionstiden.

är det dags för Haydns ”Skapelsen” i kyrkan på lördag klockan 16. Med Symfonikören och solisterna Malin Christersson, sopran. Andrew Staples, tenor och Tim Mirfin, bas.

Haydns oratorium om världens födelse framförs här på engelska av en ung Londonsbaserad solisttrio. Dirigent är Robin Ticciati.

är det på lördag kulturskolejazzens dag på Folkets hus. Musik hela dagen från hela länet. Klockan 19 avslutning med att Sandvik Big Band ger sin årliga stipendiekonsert.

blir det nu gästspel från den kungliga nationalscenen på Gävle teater.

På söndag klockan 16 visas filmad teater (!) av Lorcas ”Bernardas hus”. Marie Göranzon spelar änkefrun, ChristianTomner regisserar.

På tisdag i nästa vecka ger Dramaten ”Gäckanden” av Marie-Louise Ekman i regi av henne och hennes make Gösta Ekman.

Även här är Marie Göranzon med, liksom Gunilla Nyroos, Inga-Lill Andersson och Jennie Silfverhielm.

är nu kammarmusikföreningen namnändrad till Sandvikens kammarmusikförening.

Man ger på söndag klockan 17 en konsert med Sandvikens vokalensemble. Dirigent är Jerica Gregorc Bukovec, sopran är Anna-Karin Jutestål Bellander, gitarrist är Anders Emtell och på piano Stellan Alneberg.

Och till kammarmusiken i sommar kommer Malena Ernman!

är det vernissage på lördag på Galleri Elixir (Gävle sjukhus) med målningar av Anders Malm, på Galleri Majoo (Brunnsgatan 84 i Gävle) med målningar av Åke Lindberg.

På biblioteket i Sandviken öppnar Navetverkstan (som tillhör socialpsykiatrin) vårutställningen Alster. Man jobbar i glas, screentryck, målar och syr.

I Betlehemskyrkan i Gävle visas just nu bilder i passionstid. A-K Vårbacka ställer ut väggskulpturer. Öppet 14 - 15 tisdagar och onsdagar samt kvällstid och vid gudstjänster.

På Silvanum visar studenterna i årskurs 2 på design och träteknik sin tolkning av Gotland med nya ”krispiga” stolar. T o m 11 maj.