Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Apropå...

Annons

kommer Norrdans till stan i kväll med föreställningen ”One-Hour-Skiss”, som Jyrki Karttunen koreograferat. Enligt pressmeddelandet utmärks hans koreografi av ”ett intresse för mänskliga personligheter”. Han fokuserar på en uppdiktad karaktär eller ibland på en riktig artist som placeras i en ovanlig situation. I Limbo. ”Allt för att skapa konst och dans där han kan uttrycka mer än vad som är möjligt med ord.” Medverkande: Ian Butler, Sylvie Géhin Karlsson, Morgan Karlsson, Karen Aunsholt, Marjut Seini, Irene Ebel, Mikko Heino, César Garcia. Gävle Teater, i kväll, 19.

kommer journalisten och författaren Björn Elmbrandt till Joe Hillgården på onsdag, kl 19, och pratar under rubriken ”Efter marknadssamhället”.

blir det X9 KortfilmFestival på Kulturkiosken i kväll, kl 19.30, med premiärvisning av dockfilmen ”Vapnet” (BILDEN) av Sandra Valenca, Mattias Valenca och Markus Magnuson. Kvällen inleds med datoranimationer från CCG-elever.

visas lekfulla ”Bananflugor och kramsnö – hur ser orden ut?” på Astrakan, Sandvikens folkbibliotek. Den 23.3- 5.4. 6-10 år.

sjunger de tillsammans med Jan Wikegårds kvartett i restaurangen på Skattehuset i Gävle, på lördag, kl 15. Stellan Alneberg dirigerar.

diakonimässan ”En vilja att förändra livet” om KRIS, söndag, kl 10. Solosång av Anna Liljeberg.

på lördag, kl 10-13: Lutherhjälpens loppmarknad i församlingshemmet, PRO – kören sjunger. Söndag, kl 18: Musikalen ”Petrus” med alla körerna och Ungdomsgruppen.

jazzkväll på Bistro Oden på fredag, kl 19.30: Swing och gladjazzafton med Bosse Tigréns kvartett.

spelar de på Konserthuset, Gävle, på söndag, kl 18, med gästsolisten Georgie Fame.