Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Apropå...

kommer Norrdans till stan i kväll med föreställningen ”One-Hour-Skiss”, som Jyrki Karttunen koreograferat. Enligt pressmeddelandet utmärks hans koreografi av ”ett intresse för mänskliga personligheter”. Han fokuserar på en uppdiktad karaktär eller ibland på en riktig artist som placeras i en ovanlig situation. I Limbo. ”Allt för att skapa konst och dans där han kan uttrycka mer än vad som är möjligt med ord.” Medverkande: Ian Butler, Sylvie Géhin Karlsson, Morgan Karlsson, Karen Aunsholt, Marjut Seini, Irene Ebel, Mikko Heino, César Garcia. Gävle Teater, i kväll, 19.

kommer journalisten och författaren Björn Elmbrandt till Joe Hillgården på onsdag, kl 19, och pratar under rubriken ”Efter marknadssamhället”.

blir det X9 KortfilmFestival på Kulturkiosken i kväll, kl 19.30, med premiärvisning av dockfilmen ”Vapnet” (BILDEN) av Sandra Valenca, Mattias Valenca och Markus Magnuson. Kvällen inleds med datoranimationer från CCG-elever.

visas lekfulla ”Bananflugor och kramsnö – hur ser orden ut?” på Astrakan, Sandvikens folkbibliotek. Den 23.3- 5.4. 6-10 år.

sjunger de tillsammans med Jan Wikegårds kvartett i restaurangen på Skattehuset i Gävle, på lördag, kl 15. Stellan Alneberg dirigerar.

diakonimässan ”En vilja att förändra livet” om KRIS, söndag, kl 10. Solosång av Anna Liljeberg.

på lördag, kl 10-13: Lutherhjälpens loppmarknad i församlingshemmet, PRO – kören sjunger. Söndag, kl 18: Musikalen ”Petrus” med alla körerna och Ungdomsgruppen.

jazzkväll på Bistro Oden på fredag, kl 19.30: Swing och gladjazzafton med Bosse Tigréns kvartett.

spelar de på Konserthuset, Gävle, på söndag, kl 18, med gästsolisten Georgie Fame.