Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Apropå...

Annons

... klassisk afton
på Folkets hus i Sandviken klockan 18, med Sandvikens Symfoniorkester. Solist: Ib Lanzky-Otto, valthorn. Dirigent: Rei Munakata. På programmet: Wolfgang Amadeus Mozart: Hornkonsert. Robert Schumann: Symfoni nr 3 “Den rehnska”.


... symfoniorkestern
spelar Joakim Svenheden som solist Bruchs violinkonsert på fredag, Gävle konserthus, Gevaliasalen 19.30. Dirigent Thomas Söndergård. Program: Felix Mendelssohn Hebriderna, uvertyr Max Bruch Violinkonsert nr 1, Franz Schubert Symfoni nr 5.


... konst
ställer Daven X ut på Galleri K, den 7–22 mars, vernissage på lördag. På Sandvikens Konsthall ställer Jesper Norda, konstnär och kompositör, ut där, den 7–22 mars, under rubrik ”Heart of matter”, vernissage på lördag, kl 13. På Galleri Lätting öppnas på lördag en utställning med verk av Anette Nordin. På Café Nyfiket i Gysinge visar Inger Backman, Hedesunda, stora bildvävnader under mars månad.


... blås
är temat ”Vi kan själva”, i kväll, i Sandviken på Drottningen kl 19, då Bessemerblåsarna ger konsert på egen hand.


... Sandvikens folkbibliotek
lördag, kl 15, samtalar prosten Gunnar Westberg med Theodor Kallifatides om dennes författarskap.


... Gävle Arbetareinstitut
i kväll, kl 19, berättar Ove Rosén om sina reseupplevelser.


... Andersberg
heter ett författarbesök på biblioteket där i kväll, torsdag klockan 18.30: ”Joakim Langer och Mannen som hittade Tarzan, Joakim Langer reser runt i litteraturens förtecken och letar förebilder till uppdiktade personer som till exempel Efraim Långstrump, Kapten Haddock och verkliga miljöer som Robinson Crusoes ö.


... poesi
är det på lördag en poesidag på Stadsbiblioteket Gefle Vapen i Gävle (start en kvart före tolv). Det blir skrivarverkstad, DADA-övning och möte med poeten Helene Rådberg i en dialog om poesi och skrivande. Bengt Söderhäll berättar om poeten Ahmad Shamloo som fick Dagermanpriset 1999. Sedan talar översättaren Taher Sadigh om sin tolkning av Shamloos dikter. Kl 15–16.15 avslutas dagen med ett författarbesök av poeten och ledamoten av Svenska Akademien, Katarina Frostensson som berättar om sitt författarskap.


...Bo Lindesalen
i Gävle konserthus berättar på lördag klockan 14 Carl-Martin Vijkingsson, Simon Vikokel och Christopher Andersson Bång om hur man skapar en egen musikkarriär utan ett skivbolag i ryggen,


... 8 mars
är det på söndag den internationella kvinnodagen med ett digert program på stadsbibliotekets kafé Edbom med biblioteket och Vänsterpartiet som arrangörer. Från Ung vänsters håll får vi höra om ”Feminism, samhällsanalys i stället för borgerligt tyckande” (kl 11.15 –11.45.) för att bara nämna en av de många programpunkterna.

Mer läsning

Annons