Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Apropå...

Annons

... Joy to the World
genomförs en advents- och julkonsert för tionde gången på Gävle Konserthus nu på söndag, kl 16. Under konserten framförs ett stort antal sånger om advent och jul. Solister är Amanda Jabin-Gustafsson och Tomas Nordlund och brasskvintetten ur Gävle Symfoniorkester. Dirigent är Stellan Alneberg. Medverkande är värdkören Gefle Drängar, Coffee Beans, Concordia, Evakören, Gävle Vokalensemble, samt årets och några av tidigare års Luciakandidater
...adventskonserter
på lördag kl 18 konsert i Bomhus kyrka med Flygvapnets Hemvärnsmusikkår under ledning av Lars Granberg och Bomhus manskör under ledning av Gunilla Winther. På söndag kl 18, musikgudstjänst i Ovansjö kyrka. Medverkande är Jennie Eriksson, sopransolist, Anders Eriksson o Ylva Larsdotter, violin, Yvonne Gärd, flöjt, Jan-Erik Hedlund, oboe, Emelie Linde, orgel. Jan-Olov Berglund är dirigent.
...Gudstro och ateism
kommer kyrkoherde Stefan Nilsson att tala om detta i kväll, torsdag klockan 19 på Komvux, Nedre Åkargatan 67 A.
...videoinstallationer
kommer ”Rat Export Hamlet” av Ilona Huss Walin att visas på Gävleborgs, Dalarnas och Uppsalas videokonststationer. I ”Rat export Hamlet” spelas Shakespeares berömda relationsdrama med enbart tamråttor i rollerna. 27.11 -17 12.
...Motettkören
är den på plats igen i Heliga trefaldighet på söndag kl 18 med körsånger i adventstid. Dirigent är Janniz Jönsson. Mer och mindre kända julsånger i arrangemang av allt från John Morén till Rhonda Polay och Brooks-Davies.
...Österfärnebo
visar Emilie Wigert nu på lördag–söndag (klockan 14–18) foton på en utställning i Lars-Lars vid Kräbäck, 3 km från Österfärnebo. Hon ställer ut i ”Kammaren”. Eleverna på Österfärnebo F-9 skola kommer att fylla hela huset med alster. Två elever, Måns Larsson och Amanda Hedin Örtenhag underhåller med musik och sång
... första advent
så blir det konsert i Missionskyrkan i Hedesunda på lördag kl 18. Margit och Rolf Borgström i tillsammans med stor kör från Uppsala. I Hamrånge kyrka blir på söndag konsert med Bomhus manskör under ledning av Gunilla Winhter.
...Galleri K
har Maria Forsling Jenke nu på lördag vernissage på ”Cut and Paste – tårtkalas och keramiska reflexioner över samtiden”.
...Sandvikens konsthall
uppträder Frank Morton och Skjut (BILDEN) där i kväll, torsdag klockan 19. Det blir jazz och soulinspirerad popmusik.

Mer läsning

Annons