Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Apropå...

/

Annons

...Utrensning

är det en uppmärksammad berättelse om Estland 1992 av Sofi Oksanen. Berlinmuren har fallit, Estland är åter självständigt. Romanen blev en succépjäs som med Åbo Svenska Teater är på turné i samarbete med Riksteatern. I kväll, klockan 19, ges den på Gävle teater.

... Sandvikens konsthall

berättar (till bilder) där på söndag, klockan 15, Margareta Attius Sohlman om ”Ikonernas värld”.

... Gävle Symfoniorkester

blir det kinesiskt tema med ”musikalisk sagostund” på fredag i Gävle Konserthus, klockan 19.30. Dirigent: En Shao. Program: Ravel Svit ur Gåsmors sagor. An-Lun Huang Flickan med svavelstickorna. Rimskij-Korsakov Scheherazade. En timme före konserten är det Uppsnack i Bo Linde-salen där kvällens dirigent En Shao berättar mer.

... Distro

är det Gävle Konstcentrums arena för konst, musik och performance. På lördag, klockan 16-20, kommer Hägerstens Botaniska Trädgårdsradio som sänder live från scenen, DJ Miss Wild står vid skivspelarna. Dagens program tillägnas ”de olyckligt kära”.

... Film

samma Konstcentrum ställer till med ”Jan Lindblad Film Festival 2011” den 31.3- 3.4, ett projekt av Ingela Ihrman, konstnär. Söndag, klockan 13, samtal mellan Ingela Ihrman och Magnus Haglund, musikkritiker. Och konstskolan i Gävle inbjder till ”Återvunnet”, ett slags videoverksfestival på Kulturkiosken med videoverk från elva elever, som alla deltagit i en videokurs som letts av konstnären Marcus Öhrn. Vernissage i morgon klockan 19.

... andra världskriget

kommer Johan Perwe, författare och journalist, med föreläsningen ”Hjälpnätverk och motstånd – bombprästen Erik Perwe på uppdrag i Berlin” till Stadsbiblioteket, i kväll, klockan 19.

...Forsbacka

blir det vårkonsert i kyrkan på söndag klockan 18. Temat är musikal. Karl-Erik Jäderström medverkar på saxofon och Claes Gunnar Larsson på piano och orgel

...Bodil Malmsten

intar hon efter nästan tio år utomlands scener runt om i Sverige under våren. På måndag, klockan 19, ger hon sin soloföreställning ”Enligt Bodil Malmsten” på Gävle teater.

... Sandvikens bibliotek

på söndag, klockan 15, spelas i Ljushallen ”Ett lamm till middag” (BILDEN) med Boulevardteatern. ”En elak och underbart varm historia om vänskap över alla gränser”. Familjeföreställning för barn 3-7 år.

Mer läsning

Annons