Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Apropå


är det Gestrike Brassband som under Lars Granbergs ledning spelar i kväll, torsdag klockan 19 i Bobergs paviljong. Det är en nybildat brassband med ett 25-tal musiker från Gästrikland som hade sin premiärkonsert i Kanalyrkan i Sandviken hösten 2088.


spelar Bay City Seven på sommarens sista musikkafé i Björsjökyrkan i kväll, torsdag klockan 18.


är det manskören/sångensemblen ”Svarta Havets Don Cosacker som kommer till kyrkan i kväll, klockan 19. De sjunger rysk ortodox musik samt rysk och bulgarisk folkmusik. Kören består av 25 sångare, men de plockar ut åtta sångare för varje turné. De var i Hille även förra sommaren och gjorde stor succé.


är det i kväll, torsdag klockan 19 musikmeditation på Ön i Hedesunda. I morgon fredag klockan 20, ”Kulturella rummet”, berättarsamtal med musik .

är det med på Gävle Marinfestival nu i helgen. Det blir en historisk kajvandring med Ingvar Henricson, ”Från vikingaskepp till containerjagare”. Vandringar under söndagen 10.30, 13.00 och 16.00. Samling vid marinfestivalens informationstält.


är det i morgon fredag klockan 14 vernissage på Konstcentrums bildläger för barn och ungdomar. Barnens har utgått från Lisa Jonassons utställning ”Mental Fritid”. Ledare har varit Gunilla Rådström, bildpedagog och konstnär och Anna Abrahamsson, konstnär.


är det samtida musik på bruket på lördag mellan 14 och 16. Ljudkonst, elektroakustisk musik, danskonst och live-elektronik, Framfört av tonsättarna Thomas Bjelkeborn, Daniel Eideholm, Pär Johansson, Jan Liljekvist, Johan Sundberg och Olle Åberg sam dansarna Sunniva Huglen och Anna.-Tora Jonasson.


spelar Gävle musikskolas veteransorkester på söndag klockan 14, därefter i Regementsparken klockan 17. Dirigent är Olle Hermansson,


sång i sommarkvällen på Edsviken på söndag klockan 18. Charlotte Tillenius, sång och piano, Göran Tillenius, Erik Beegstrand med flera.


är det på tisdag i nästa vecka musikvandring under rubriken ”Här föds musiken”. En vandring i historien bland de spår vi ännu har kvar i Gävles stadsbild av de stora (och några till) från Anders Wesström över Jacob Ekström och Gottfrid Berg till Bo Linde. Ciceron är journalisten Ulf Jönsson. Samling klockan 19 vid Staffans kyrka.