Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Apropå...

...Gysinge

öppnar Wärdshustallarnas konstutställningar där på söndag, den 21 juni, först ut är Carina Bodström, Daven Xu, Olle Pott, Lena Andersson och Jordi Bota. Nästa konstnärer ut är Ulf Gripenholm, Björn Bernström och Linda Williams Mattsson. Vernissage den 18 juli.

... stadsvandringar

på tisdag, kl 19, till Boulognerskogen och Stadsträdgården. Ciceroner: Lars Hiller, trädgårdsmästare och Marie Edling, landskapsarkitekt. Samling: Milles änglar.

... sommarkonsert

på lördag i Staffans kyrka, kl 18: I denna ljuva sommartid: Musikgudstjänst med Patrik Ahlberg, flöjt, Eva Forsström, sång och Martin Andrén, orgel och piano. Marianne Eriksson, präst.

... blåsmusik

i Regementsparken i kväll, kl 19: Oktetten Ehnstedts Eftr / Stockholms Hemvärnsoktett.

... Gävle Symfoniorkester

placerade sig Tobias Broströms (BILDEN) trumpetkonsert Lucernaris i kategorin ”De 10 bästa” vid ”International Rostrum of Composers”, tonsättartävlingen för nutida musik, i Paris den 8-12 juni. 56 verk från drygt 30 nationella radioorganisationer runt om i världen deltog. Topplaceringen betyder att det rekommenderas att spelas i alla de länder som var representerade i Paris. Nederländerna vann årets tävling. Lucernaris uruppfördes den 8 maj i Gävle av Håkan Hardenberger och Gävle Symfoniorkester under ledning av Robin Ticciati.