Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Apropå...

...blåsmusik
är det Valbo & Sandvik musikkårer som spelar i Regementsparken i Gävle, i kväll, torsdag klockan 19. De här två musikkårerna som samarbetar över kommungränserna samverkar för sjätte året i rad i den vackra Bobergska paviljongen. Dirigenter är Jan Wikegård och Lennart Skoglund och det blir musik av bland andra Henry Mancini, Sammy Nestico, Johann Strauss, Jules Sylvain. Leonard Bernstein och Antonin Dvorak. Saxofongruppen Fedja medverkar.


...musikpaviljonger
blir det på lördag klockan 12 musik i Esplanadens paviljong med Gefle kammartrio, bestående av Stellan Alneberg, Charles Wood och Nils-Erik Blommé.


...Tallbo
är det på lördag dags för utställningsperiod två i Ecke Hedbergs konstnärshem i Kungsfors, Järbo. I huvudbyggnaden får vi se ”Naket” ur länsmuseets samlingar. I galleri Uthuset visar Lars Wikström, Bispberg, stor grafik, på Loftet glaskonst av Kristina Wikström-Hedmna, också Bispberg och i Timmerstugan emalj av Christina Wannberg.


...Axmar
kör man i gång konstsäsongen på Bläckhornet däruppe vid det gamla bruket och den nya fiskekrogen. I första perioden med start på lördag är namnen Maria Fedko, MoonKee Horne, Margareta Tideström Persson.


...Ockelbo
är det nu på lördag dags för en sommarutställning med Ulla Viotti i Wij Valsverk och Wij Trädgårdar, producerad i samarbete med länsmuseet. Ulla Viotti gör utställningen speciellt för den här platsen med skulturer skapade av jordens eget material – tegel, trä, sten och växande humle. Man kan sitta ner på en bädd av timjan i en tegelfåtölj, gå in i en boning av humle eller en skulpturgrotta av ved.


...Konstcentrum
är det på lördag nytt också där på Silvanum i Gävle. Lisa Johansson visar för första gången installationen ”Mental Fritid” vilken bland annat handlar om ”relationen mellan vår inre värld och verkligheten utanför”


...vernissager
är det dags på lördag för en ny utställning på Hälsinglands museum i Hudiksvall. Det handlar om Hans Wigerts konstnärsskap – ”ett av vår tids mest betydande”. Många minns säkert hans stora utställning på länsmuseet i Gävle, för ett antal år sedan.


...Ovansjö
blir det i kyrkan på lördag klockan 18 ”Körklanger i sommarkväll” med Ovansjö kyrko- och bygdekör. Dirigent och pianist är Jan-Olov Berglund. Carla Sundström, tvärflöjt. Konserten ges även i Hedesunda kyrka på söndag klockan 18.

...stadsvandringar
går vandringen på tisdag i nästa vecka i gränder och på gårdar i Gamla Gefle. Ciceroner genom seklerna i stadsdelens historia är Fredrika Nordahl Westin och Barbro Sollbe. Samling klockan 19 vid Islandskällan.