Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Apropå...

Annons

... Sandvikens konsthall
där Estetiska programmet, bild och form, årskurs 3, ställer ut, t o m 4.6.
... Strömvallen
blir den en av diskussionspunkterna i den diskussion om stadens offentliga rum som äger rum på Högskolan (Valhall) i kväll, torsdag klockan 18. ”Utveckling och bevarande - kan de förenas” är frågan då man också tar sig an Svanen (den där tänka jätteskrapan vid Teknikparken i Gävle) och Torget (som just nu byggs om): Vad gör en stad intressant. Kan det särpräglade, unika och det dynamiska, framsträvande förenas? Kan staden formas och byggas för att gagna en god utveckling av både näringsliv och vår livsmiljö? Medverkande är Carina Blank, kommunalråd, Elisabeth Jonsson, chef för bygg och miljö, Björn Widegren, kulturredaktör Gefle Dagblad, Maria Sandqvist, klimat och energifrågor Teknikföretagen, Viktor Marx, konststuderande, Martin Åhrén, antikvarie och arkitekthistoriker länsmuseet. Moderator är Gunilla Kindstrand.
... Elisabeth Olsson Wallin
är det den här veckan sista chansen att se hennes utställning ”Tio små kampbilder” på Joe Hillgården i Gamla Gefle. Sedan några veckor tillbaka finns i Joe Hillmuseet också två målningar av Tomas Holst föreställande Joe Hill.
... Stig Dagerman
är det alltså nu på lördag (pingstafton) som årets Stig Dagermanpris delas ut till redaktören Birgitta Wallin och tidskriften Karavan. Bland annat blir det ett samtal om översättning av de gamla och de många språken till svenska mellan Birgitta Wallin, Jan Stolpe, Astrid Assefa och Arne Ruth (samtalsledare). Klockan 13 tar pristagaren emot priset av René Dagerman (författarens son) på Stora Hallens trappa. 13. 30 öppnas fallens dammluckor och Älvkarlebyfallens vattenmassor forsar fritt. Programmet fortsätter sen i Stora hallen fram till kockan 16.
... Engeltofta
ger Evakören en försommarkonsert nu på onsdag klockan 19. Dirigent är Stellan Alneberg och för musiken svarar Jan Wikegårds trio.
... Slottstorget
i Gävle pågår där sedan i måndags en fotoutställning utomhus med fotoproduktion av sistaårselever från Johan Bauergymnasiet i Gävle. I början av året deltog eleverna i tävlingen ”Gästrikland i världen” och fick ett hederspris på 10.000 kronor, Pengarna har finansierat både en studieresa till Stockholm och denna utställning (bilderna är från studieresan). Medverkande elever är Cecilia Berglund, Jennifer Carlsson (BILDEN), Sara Hjalmarsson, Mathilda Jansson, Karolin Jonsson, Sara Larsson, Anna Lindström, Jessica Palmén, Lisa Persson, Jessica Stråhle och Rossy Sundberg Rondon. Utställningen avslutas den 7 juni.