Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Apropå...

... fest

är rubriken ”Smycka till fest” när ett urval av tävlingsbidragen till slöjd- och konsthantverkstävlingen på temat ställs ut på Loftet på Gysinge hantverk. Tävling och utställning arrangeras av föreningen Krokiga Smedjans Vänner och uppgiften var att skapa det där lilla extra för festen till sig själv, rummet, bordet, trädgården och vännerna. Öppet dagligen, kl 12-17, till och med 28 juni.

... idrottsarenor

håller Länsmuseet Gävleborg seminarium om det på lördag, kl 9.30–17.00, på Göransson Arena i Sandviken. Det som diskuteras är när idrottshistoriska och kulturhistoriska värden hamnat på kollisionskurs.

... Hedesunda

på fredag, kl 18, blir det syföreningsauktion i Ansgariikyrkan Sevallbo. Sång av Solstrålarna.

... design

är det i dag, kl 13, vernissage av högskolans Design- och träteknikutbildnings examensutställning på Silvanum, Kungsbäcksvägen 32.

... körsång

satsar man just nu stort på det i Staffans kyrka: Tisdag 26 maj, kl 20: Sommarkonsert med Hemlingbykören, Staffanskören och Varianten under ledning av Martin Andrén och Gudrun Raccuja. Elisabet Stenson, orgel. Dessutom invigning av sommarens konstutställning med Annette Segerberg. Lördag 30 maj, kl 19: Körkonsert med S:t Johannes kammarkör från Stockholm. Karin Oldgren, dirigent. Söndag 31 maj, kl 19: Staffanskören och Strömsbro kyrkokör framför musik från sin turné till Kroatien.

...improvisation

på Kulturkiosken, i kväll, kl 19: Fyra akter av improviserad musik i olika former, med avslutning med den internationellt uppmärksammade gitarristen David Stackenäs. Övriga akter är: David Stackenäs/Johan Sundberg, Erik Klinga/Sebastian Arnström/Victor Claeson, Emil Skogh/Rasmus Andresson, Anna Hed. Medverkande från Bollnäs folkhögskola och Jazzlinjen i Gävle.

... Vårsalong

är det sådan, eller vår salong, på biblioteket i Skutskär till och med den 9 juni. Utställare är enligt reglerna boende eller verksamma i Älvkarleby kommun och alla verk ställs ut i teknikerna foto, textil (tovat, broderat, stickat, applicerat, kviltat), smide, akvarell och olja.

... Stig Dagerman

får Birgitta Wallin och tidskriften Karavan årets Stig Dagermanspris på lördag, kl 13, i Stora Hallen på Laxön i Älvkarleby. Kl 14: Tal av Birgitta Wallin, Jan Stolpe om att översätta & Astrid Assefa läser och sjunger, ackompanjerad av Ari Stockås.