Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Apropå...

på Kulturkiosken ställer Borgarskolans medieelever ut under rubriken ”IDENTITET” , t o m 28.5. På Galleri Galaxen i Sandviken: Vilde Rebekka Aasen, med rubriken ”PORTRÄTT”. T o m 23.5.

ges ”Sonater i d-moll”, en kvällskonsert med Johan Kristiansson, violin, och Bengt Andersson, piano, på måndag, kl 19.

sjunger Sandvikens Manskör och Herrsällskapet tillsammans i en ”En Sund konsert” på lördag, kl 15, på Valhalla, Sandviken. Dirigenter: Linda Lund och Håkan Sund. I Kanalkyrkan Sandviken på lördag, kl 18, sommarkonsert med Con Spirito under ledning av Tina Bergholm. Och under våren samarbetar Staffanskören och Strömsbro kyrkokör och reser till Kroatien på en turné den 20-24 maj. Man ger ger konserter i Strömsbro kyrka, den 16 maj, kl 18, samt i Staffans kyrka söndagen den 31 maj, kl 19.

ligger Bodaskolan där och under vårterminen har skolan samarbetat med dans- och dramapedagoger kring temat ”sjysta kompisar”. Nu är det dags för premiär av föreställningen ”VVV” (Viktigt! Vara Vänner) där åk 1-6 medverkar med sång, dans och teater. På tisdag, kl 18, i Bodaskolans matsal.

gör Robin Ticciati sin sista konsert som chefdirigent för Gävle Symfoniorkester, på lördag i Gävle Konserthus, kl 16, Lars Vogt spelar piano. På lördag, kl 13, blir det Lördagsunderhållning med Kulturskolan på Konserthuset.

blir det i ”Kyrkan vid Åsvägen” ...Ulla-Britt Larsson kåserar om vad kyrkböckerna kan berätta. Klas-Erik Larsson sjunger.

blir det konsert i kyrkan på lördag, kl 16 med Cantuskören från Stockholm. Dirigent: Vera Belin.

är det 17 maj 50-årsjubileum för Södersöndagen då konstnärerna håller öppet i sina ateljéer. Det var Johnny Mattsson som tog initiativet 1959. I dag hör Ester Lundvik till de trogna. Hon håller öppet för trettioåttonde året.

öppnar på lördag, kl 13. Utställare är Lena Södercrantz, Maria Forsling Jenke samt en Tallbostipendiat.

och Oslättfors är det dags för kammarmusiksällskapet Ladykillers årliga konsert i kyrkan där, nu på måndag, kl 19.