Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Aptitretare för Gävleskola

GÄVLE
Gävle kan komma att få hotell- och restaurangprogrammet med start nästa läsår.

Annons
- Vi har gett Polhemsskolan i uppdrag att ta reda på förutsättningarna för att vi ska kunna köra det, säger Tommy Berger, s, ordförande i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.
Utredningen, som ska vara klar i september, ska svara på vilka investeringar i bland annat lokaler som behövs för att kunna starta hotell- och restaurangutbildningen 2004. På Polhemsskolan finns redan livsmedelsprogrammet.

I Sandviken
Sedan länge finns hotell- och restaurangutbildningen i Sandviken och Gävleeleverna har åkt dit.
När Sandviken startade fanns det få skolor i landet, men med åren har intresset växt och allt fler gymnasier har startat utbildningen.
Tommy Berger förklarar det med slentrian att det är först nu som Gävle börjat fundera i de banorna. Sandvikenprogrammet har varit så etablerat.
Det som skulle kunna göra att det inte blir någon skolstart i Gävle för de blivande kockarna och servitörerna är om det krävs stora investeringar för att komma igång. Annars är ekonomin inget större bekymmer eftersom kommunen redan betalar för eleverna som går i Sandviken.

Många elever
Redan nu finns tillräckligt många elever för att ha utbildningen i Gävle. Tommy Berger tror också att det finns de som avstår från att söka till Sandviken eftersom de inte vill pendla.
Han tror inte Sandviken känner sin utbildning hotad av initiativet.
- Vi rycker inte undan benen på dem, så har jag inte uppfattat det.

ANNA BAGGE