Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Är BB i Gävle verkligen amningsvänligt?

Gävle BB kallar sig själva amningsvänligt. Jag undrar: Var någonstans finns vänligheten?

Jag har nyligen blivit mamma och har således tillbringat mina första dygn tillsammans med vårt barn på detta BB. Barnet kom via ett akut kejsarsnitt och jag var kraftigt medtagen efter operationen.

Det första som händer på BB, bara någon timme bara efter operationen är att några sköterskor börjar informera om hur viktigt det är att amma.

Jag har knappt nyktrat till efter all medicinering och ingen frågar hur jag mår eller upplevde snittet. Det enda viktiga är att barnet ska ammas. Vad händer?

Första natten: Barnet gråter och gråter. Jag lägger det till bröstet, försöker pressa ur råmjölk samtidigt som jag försöker hantera smärtan som snittet ger.

Natt två: Samma procedur. Barnet ligger vid bröstet i 4,5 timmar, för det är ju så man ska göra! Mina bröst blir bara sårigare och sårigare. Mitt barns mun är alldeles blodigt.

Till sist står jag inte ut och kallar på personal. Personalen uppmanar mig att byta bröst och låta det såriga bröstet vila. Problemet är bara att båda två är precis lika såriga/blodiga och smärtan som uppstår varje gång barnet tar bröstet är outhärdlig.

Jag undrar om det är OK att ge napp till barnet (anledningen till att jag frågar är att på väggarna inne på BB sitter lappar om att man INTE ska ge barnet napp) för jag har så ont att jag måste få vila mina bröst.

Svaret blir självklart ett nej. På morgonronden berättar jag om mina problem och det enda jag får till svar är att bröstvårtorna ska härdas.Allting är en enda mardröm. Ingen tar hänsyn till hur jag mår efter snittet.

Kanske det är dags att se över rutinerna? Alla ska ju må bra. Inte bara barnet.

Dock fanns det några änglar i personalen som sa att jag själv fick bestämma över hur jag ville ha det. Att det var viktigt att jag också mådde bra. Tack. Ni gav mig hopp.

Förstföderska

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare