Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Är det verkligen befogat med sådan stor Pride-bevakning?

Den senaste tiden har GD mer eller mindre varje dag haft ett flertal sidor om den nyligen genomförda Pridefestivalen i Gävle. Förutom det så har det varit artiklar om personer som uppfattat sig som de icke har någon könstillhörighet alls.

Jag och många med mig ställer oss frågande om denna stora mediala satsning från GD:s sida är att betrakta som intressant för gemene man. De allra flesta människor i dag 2017 struntar fullständigt vilken sexuell läggning folk har. Det är helt enkelt ointressant, folk får faktiskt "gå i säng" med vem de vill.

Så mitt tips till GD är att lägga lite journalistiskt krut på viktigare saker år 2017. Exempelvis så har det skett flera terrordåd samt en hel del skjutningar med dödligt våld i Sverige. En fördjupning varför det händer vore mer verkningsfullt.

De fåtal människor som i dag reagerar negativt på homosexualitet samt hbtq-människor är inte värt detta mediautrymme, det är som sagt 2017 nu...

Lasse

Svar direkt: Kunskapen om hbtq-frågor är större i dag än för 20 år sen, och toleransen också större. Festivaler som just Pride har bidragit starkt till det, och också den bevakning och upplysning som givits via media när fokus satts på frågorna.

Just därför är det viktigt att fortsätta berätta. Så länge som hat, trakasserier och homofobi fortfarande är en del av verkligheten för många hbtq-personer är allmänintresset fortsatt stort. Det hindrar absolut inte GD från att bevaka andra viktiga frågor i lokalsamhället.

Anna Gullberg

chefredaktör

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare