Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Är du sugen på mountainbike – låna en cykel av klubben

Alla har inte råd med en mountainbike. Cykelföreningen Fricyklisterna sökte pengar från Idrottslyftet och har nu fyra cyklar till utlån. I fredags var det premiär i Hemlingby.

Annons

Henrik Lingman och hans klubbkompisar vill gärna bli fler. Men en mountainbike kostar och den Gävlebaserade klubben har fått frågor från människor som vill prova på innan de köper cykel. Så föddes idén till att söka pengar hos riksidrottsförbundets och Sisus projekt Idrottslyftet. Pengar därifrån ska gå till verksamhet för barn och ungdomar mellan 7 och 25 år.

På premiärkvällen är det en grupp killar från Sesams boende för ensamkommande som får prova, som en del i integrationen i Sverige.

– Men det är till för vem som helst. Vi sökte pengar för ungdomar, framför allt utsatta, säger Henrik Lingman.

Slalom och balansövningar byts snart ut mot en skogstur. Skratten ekar emellanåt, det är inte så lätt som det ser ut när klubbcyklisterna visar.

Henrik Lingman hoppas att det här ska få fler att få upp ögonen för sporten.

– Mottot är "älska cykel".