Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Är Ejnar också med?

Jag tycker inte om att skriva det och du tycker nog inte om att läsa det, men vintern närmar sig och med den bandyn. Numera börjar ju bandysäsongen långt innan fotbollssäsongen är slut, och det beror förstås på att man inte längre behöver vänta på att vädret medger att isarna kan spolas upp.

Annat var det på den tiden då Forsbacka var en stormakt i bandy. Då spelade man på naturis, ibland till och med på sjöar, och det kunde dröja till efter jul och nyår innan man hade bandyplaner med någorlunda godtagbar is.

Det här är en bild från den tiden. Vi har fått låna den av Ingvar Lindkvist, systerson till Erland Sundberg som är fjärde man i övre raden.

Erland var en mycket duktig bandyspelare men hade oturen att göra samma karriär som skyttekungen Ejnar Ask.

De var bästa vänner och värvades samtidigt från Forsbacka till IFK Uppsala och därifrån till SAIK när Sleven Säfvenberg inte lyckades ordna de jobb i Uppsala som han hade utlovat.

Erland spelade centerhalv och stod alltid i skuggan av den omskrivne Ejnar, men han var som sagt en mycket duktig spelare. Och den här gången behövde han inte känna att skyttekungen stod i centrum, för han är inte med på den här bilden.

Eller är han? Vi vet inte något om vilka de övriga spelarna är, så du som läser detta och känner igen någon kan väl slå en signal och berätta.

Ulf Kriström