Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Är mord lika med fildelning?

Annons

Man behöver ju inte sympatisera med piraterna, för stöld är stöld men ändå? Är det inte värre att mörda nån? Jag har nyss varit i Thailand. På gatorna i Bangkok kan man ju handla allt! Jag har väl köpt så mycket dvd filmer och cd skivor så jag kan öppna film och musikuthyrning hemma i Furuvik! Naturligtvis kopior! Och nästan helt gratis är de också! En ny film som inte ännu är omtalad hemma i Svedala köper jag för ca 20 kr eller 80 bath.

Lika för en skiva med Madonna, Beyonce, Pink eller Katy Perry. Tyvärr finns inte Kent, Gessle och grabbarna EMD där nere och inget annat svenskt. Inte mina heller! Hade hoppats att hitta lite kopior av mej i Thailand! Hade gärna sett att de spred det rosa yrvädret som en flodvåg över världen!

Jag läste en svensk kvällstidning på hotellet. Ulf Nilson hade en krönika om hur domstolarna dömer och hur hårda straffen blir. Om Pirate Bay och en artikel i DN för två veckor sedan. Det var två killar, unga 15 och 17 år gamla som hade dömts för mord. Ingen trevlig läsning alls. 17 åringen tog stryptag och såg till att offret, en 26 åring tappade andan. 15-åringen högg honom i bröstet, tyvärr med en för kort kniv så offret levde. Den yngre gärningsmannen hämtade längre kniv i köket, högg två gånger till och kunde konstatera att han äntligen var död! De tog hans mobiltelefon och lämnade lägenheten. Men sedan kom de på att de glömt ta hans dator så de vände, klev över kroppen och gick ut igen med datorn under armen. Rätten dömde den 17 åriga grabben till tre års sluten ungdomsvård och 15 åringen till 1,5.

Det är ju här som man kan börja undra hur vi i Sverige ser på värdet av ett människoliv? Om man tittar på domen över killarna från ”Pirate Bay” så är skillnaden minimal! Relationen mellan domarna är helt obegriplig och hemsk. Till saken hör också att när målet kommer till Högsta Domstolen har ju majoriteten av HD:s domare privata intressen i upphovsrätten av skyddande verk!? Så mycket böcker som vissa domare skrivit. Pengar styr så klart igen!

Det är en skam i Sverige att det kan vara så här!! I vårt land har ju folk som är ”experter”, fastslagit att ”Längre straff avskräcker inte”. Och om man är snäll mot mördarna så blir de också snälla. Det kallar folket på kriminalvården –Rehabilitering!

Jag tror ju på samma teori som Ulf Nilson att om vi hade fler poliser skulle brotten minska. ( Fick veta att vi har hälften med poliser av snittet i EU).

Och jag tror bestämt att tuffare straff leder till färre brott. I alla fall vet man att om en mödare sitter inne ett antal år längre så begår han färre brott Kolla bara med Svartenbrandt!

Ja, nödslakt på svin blir det inte, inga munskydd heller behövs längre.Skönt när läppstiftet kladdar och smetar ut! Vad hände egentligen med fågelinfluensan?? Hur gick det med fåglarna? Kommer någon ihåg hur det gick? Varför dör dessa nyheter ut lika fort som dom dyker upp!

Ärtanpärtans på er alla från mej Babsan och många kramar

BABSAN