Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Är vi inte lika mycket värda väster om Sandviken?

Till region Gävleborg: Varför gör ni skillnad på människor väster om Sandviken? Är vi inte lika mycket värda?

Buss 41 Hofors-Gävle har fungerat bra jämt, viss försening vintertid och när det är extra mycket folk, men det är inget att orda om.

Nu får vi ta 141:an från Hofors till Sandviken, där får vi gå av och vänta i 20 minuter vardagar dagtid, kvällstid får vi vänta 40 minuter. Lördagar får vi vänta 40 minuter gånger två för vi ska ju tillbaka. Söndagar får vi vänta 60 minuter gånger två.

Det enda vi kan gå in i är järnvägsstations vänthall, det är cirka 200 meter dit.

Där ser vi inte vilken buss som kommer, då måste vi springa. Fungerar inte för äldre människor, och inte med barn och barnvagn.

Tilläggas ska att det blir nu förseningar på två bussar. Har väntat mellan fyra och 14 minuter åt båda håll.

Region Gävleborg har gått ut med att de har förbättrat för alla och att det blir mindre biltrarfik till Gävle, Valbo och Sandviken. Detta stämmer inte, utan man har försämrat rejält för oss väster om Sandviken.

Med 41:an från Hofors till Gävle sjukhus tog det cirka 60 minuter. I dag med 141:an tar det i bästa fall en timme och 30 minuter. Dessutom måste vi gå av och ut i alla väder, alla drabbas hårt av detta, ung som gammal.

Sätt tillbaka 41:an mellan Hofors och Gävle!

Vi som tror på rättvisa och trodde man byggde ut efter E 16, inte plockar ner och försämrar.

BN

Svar direkt: När trafiklösningen med tre nya busslinjer på sträckan Gävle-Sandviken-Storvik-Hofors har tagits fram har vi arbetat igenom många olika förslag och synpunkter som kommit in från kunderna, allmänheten och trafikföretagen. Vi har sedan valt att satsa på den lösning som blev bäst för de flesta, men dock inte för alla, för de pengar som finns avsatta för den här satsningen inom Region Gävleborg.

Från Hofors mot Sandviken går busslinje 141 på vardagar var 30:e minut till Sandviken där man sedan kan byta till linje 41 som går mot Gävle var tionde minut större delen av dagen och var 20:e minut klockan 08.40-13.20 under vardagar. Klockan 08.40-13.20 kan man alltså få vänta 15 minuter på nästa anslutning mot Gävle, i annat fall är väntetiden cirka fem minuter.

För att resa hela sträckan Hofors-Gävle utan byte kan man ta Tåg i Bergslagen som går en gång i timmen eller resa med snabbussen linje 241, som kör några turer som komplement till tåget.

Andreas Eriksson

trafikutvecklingschef, X-trafik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare