Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Arbetsmarknaden är fri

Irländska hantverkare som kombinerar arbete och upplevelsen av ett annat land för hela familjen, de jagas från plats till plats. Utsätts för ryktesspridning om elstöld, dåligt utförda jobb med mera. Det låter som en berättelse från förr, men det är Gävle 2009. Hur kan någon känna oro och störa sig på detta?

Viss arbetskraftsinvandring är okej men inte all. Gästarbetare som utför arbeten som ingen svensk vill eller orkar befatta sig är okej.

De gästarbetare som samtidigt finns här i dag (bland annat i Villastan) som arbetar med renovering, målning och byggnationer, som arbetar tolv timmar per dygn och även midsommarhelgen är okej. De är välkomna, de ”stör inte” och har lämnat sina familjer i hemlandet. Vad är detta?

Vi har en fri arbetsmarknad inom EU, eller gäller det bara svenskar som åker till andra länder? Det är väl upp till var och en om man vill köpa deras tjänster.

Dessutom är det väl ett mindre problem med en stenplatta som inte ligger som den ska än ett opererat knä som måste göras om – som i det aktuella fallet med svenska ortopeder som ”opererat” i England. De senare åkte troligen inte till England på grund av arbetslöshet.

Ett tips till er som irriterar på dessa familjer – ta kaffekorgen med er och besök husvagnslägret. Det kan bli berikande på många sätt. Ni kanske till och med får inblick i hur människor får kämpa för sin överlevnad här i vårt Europa.

Villastadsboende som inte störs men upprörs

Hjördis Flodström Enquist

Evelina Flodström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare