Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Arbetsmiljön i Hofors ska utredas

SKTF har begärt att arbetsmiljön i kommunhuset i Hofors utreds. Orsaken är att många tjänstemän mår dåligt på grund av konflikten med Pär Åslund.

Som GD beskrivit vid ett flertal tillfällen finns en konflikt mellan kommunen och Pär Åslund. Han anser att han är utsatt för kränkningar och har gjort ett flertal anmälningar. Men det är inte bara kommunens högsta chefer som drabbats av konflikten utan även andra tjänstemän upplever problem i relationen med Pär Åslund.

Kommunen har försökt att komma till vägs ände på en rad olika sätt, med utomstående medlare och försök till någon form av förlikning utan att lyckas, uppger personalchef Ulf Back. Samtidigt konstaterar han att det finns en arbetsmiljöbelastning. Nu har Företagshälsovården påbörjat djupintervjuer med en rad medarbetare för att både kartlägga problemet och ta fram en handlingsplan.

– Målet är att vi ska ha den klar under juni, säger han.

SKTF:s lokala ordförande, Lars Lilja, uppger att medlemmarna tryckt på saker som att Pär Åslund läser andras utskrifter från den gemensamma skrivaren och han sitter också kvar i fikarummet långa tider. Han uppges även agera som politiker på arbetstid. Lars Lilja framhåller att det är främst på plan 3, ledningskontoret, som man upplever den dåliga arbetsmiljön, men att stämningen påverkas i hela huset. Men som Lars Lilja påpekar finns det alltid två versioner på ett problem.

Pär Åslund, som av SKTF:s medlemmar utpekas som problemet, hoppas att det ska bli en lösning. Han kommer också att bli djupintervjuad av företagshälsovården, liksom sina arbetskamrater. Samtidigt som han inte kan undgå att poängtera att han blivit illa behandlad med fem erinringar och en varning och dessutom förflyttad.

– Alltihop är fel, säger han.