Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Årets bästa show - redan!

Gick till konserthuset med höga förväntningar, men det blev inte så bra som jag trodde. Det blev ä-n-n-u bättre. Avsevärt bättre och frågan är om jag inte sett 2011 års vassaste föreställning redan nu i januari.
Vad ska överträffa detta och det kändes skönt att salongens 800 platser var befolkade. Kan inte tänka mig att någon lämnade den med besvikelse.
Snacka om rivstart på vårsäsongen. En underbar resa bakåt till den tid då jag inte ens var född, men med ett sound och en nasal sång som jag alltid gillat.
Man blir ju så glad att se Gunhild Carling, så jäkla glad och hon angav tonen direkt. Hennes ledmotiv i varietén är givet: It don’t mean a thing, if you ain’t got the swing...
”The Carling Family” med pappa ”Cooling” som motor i storbandet, mamma Aina på banjo, syrran Gerd på allehanda instrument och bröderna Ulf (trummor och akrobatik) och Max (multiinstrumentalist även han) är något helt unikt i Sverige.
Att yrvädret Gunhild Carlings barn Viggo, 3, och Idun, 5, kom in på scenen i slutet av showen kändes inte helt överraskande. Takterna satt på plats och de ska småningom föra traditionen vidare.
Här fanns allt vi kunde begära, varieté enlig konstens alla regler. Framför allt skön jazzig musik, emellanåt framförd med en stor portion humor. Men också fartfylld dans med lindy hop-kvartetten Harlem Hot Shots, balansövningar, jonglering, trolleri och mycket annat.
Världsklass driftar jag mig att påstå. Och det är inte förvånande att sällskapet, förutom i Europa, gjort succé i både USA och Brasilien.
Louis Armstrong, Duke Ellington, Gene Krupa, Charlie Parker och några till fick varmt invävda hyllningar. Fast på familjen Carlings vis. Barocken och renässansen fanns också med i det späckade programmet och självklart även blues, Lasse Holms ”In The Middle Of The Night” och rollin´and roll.
En magisk afton som sent eller aldrig ska glömmas och den temporära korsningen mellan Chris Barber och Mr Acker Bilk serverade mig grädde på moset. Plus att showen fortsatte i foajén en stund efteråt, Carling Family bjöd verkligen på sig själva.