Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Arga bilister respekterade varken vakter eller regler under Gävle Triathlon: "Man kan inte lita på att alla har sunt förnuft"

Det var solsken, mycket folk och nöjda tävlande – men alla skötte sig inte.
– Det är bilister som har varit respektlösa, kört över koner där vi spärrat av, kört mot enkelriktat, åkt upp på cykelbanor och skapat farliga situationer, säger banchefen Pär Törnhult.

Läs mer: Kaos i biltrafiken när gator spärrades av för Gävle Triathlon

Under söndagen var det något av en folkfest på Alderholmen när det var dags för triathlon. Många som aldrig sett ett triathlon gav sig ut i det fina vädret för att se de tävlande fightas om pallplatserna.

Men det var vissa saker som dämpade humöret.

– Vi hade verkligen inte förväntat oss beteendet som vissa bilister uppvisade. De flesta uppförde sig exemplariskt men några var respektlösa mot vakter och struntade i trafikskyltar.

Hur reagerar ni på det?

– Ja, nu vet vi ju att man måste ha betydligt hårdare avspärrningar, man kan inte lita på att alla har sunt förnuft.

Men förutom ett fåtal bilister som skymde solen ett tag sammanfattar Törnhult dagen som positiv.

– Två klyschiga ord man kan använda är intressant och lärorikt. Vi har haft fantastiska funktionärer som jobbat stenhårt och varit trevliga hela tiden, de tävlande har varit nöjda och det har varit roligt att arrangera, säger han.

Vad har de tävlande gett för feedback?

– Mycket positivt och en del konstruktivt. Väldigt många gillade delen vid söder så det var en favorit, men på Brynäs blev det att åka över mycket järnvägsspår och det gillar inte cyklister. Så vi får utvärdera och se om vi kommer att arrangera igen tillsammans med kommun och förbundet och i så fall hur vi kan lösa det.

LÄS ÄVEN: Sara Hectors oväntade comeback – i Gävle Triathlon: "Häftigt– men jag har äntligen nåt ännu roligare på gång"